avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cursul de puericultura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cursul de puericultura

daca sotul meu, in urma cursului de puericultura, isi ia zilele libere oferite, va fi platit la fel?mentionez ca lucreaza in invatamant.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 12 Noiembrie 2012
Va redau mai jos prevederile din Legea nr.210/1999:
art.4 (1) - In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
.....

art.2 (3) - Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.

Asadar, indemnizatia pentru concediu paternal = salariul corespunzator pentru perioada respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal-reglementari valabile irinao irinao Buna ziua. As dori sa stiu si eu care reglementari sunt valabile in prezent pentru concediul paternal. Incepand din luna martie anul trecut s-a introdus ... (vezi toată discuția)
Legea 210/1999 a concediului paternal sebi30 sebi30 Am rugamintea sa ma luminati si pe mine. Sunt cadru M.A.I. Doresc sa stiu cum se aplica aceasta lege in cazul in care am obtinut si un certificat prin care ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru tatici la nasterea copilului bikebike bikebike la cate zile libere are dreptul un tatic dupa nasterea copilului?sunt platite? mentionez ca este angajat la buget,si anume in MAI (vezi toată discuția)