Citez "Potrivit Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006, care dispune ca salariatii – deci si tatii - au dreptul la 5 zile libere platite pentru acelasi eveniment, la care se adauga 10 zile libere platite doar tatilor daca au obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura - beneficiu acordat o singura data, indiferent de numarul copiilor"
Eu am obtinut acest atestat, intrebarea mea este ...in perioada aceasta de 5 zile + 10 zile atestatul obtinut - pot beneficia de tichetele de masa in luna sau in perioada respectiva?
"Conform Legii nr.142/1998, cu privire la acordarea tichetelor de masa, acestea sunt considerate cheltuiala deductibila / venit neimpozabil. Tichetele de masa se atribuie angajatilor astfel : cate unul pentru fiecare zi lucrata (nu se acorda salariatilor tichete de masa pentru zilele de concediu sau orice alte zile libere). Respectand prevederile legale, salariatul poate cheltui maxim 2 tichete de masa pe zi, pentru achizitionarea exclusiva a produselor alimentare. Sunt interzise vanzarea tichetelor de masa contra unei sume de bani si folosirea acestora pentru achizitionarea tigarilor si a bauturilor alcoolice."