avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... calcul impozit pentru masa calda zilnica oferita ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

calcul impozit pentru masa calda zilnica oferita angajatilor

Ce solutie exista in situatia in care angajatorul intentioneaza sa ofere jumatate din nr. tichetelor de masa la care are dreptul un angajat + o masa calda zilnica la cantina intreprinderii. Cum se calculeaza impozitul?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 16:14, 28 Februarie 2009
sunt ajutoare acordate salariatilor sub forma de hrana , aceste cheltuieli conf. codului fiscal sunt cheltuieli deductibile limitat si se impoziteaza ca atare .
Tichetele de masa reprezinta o solutie optima de acordare a unor beneficii extrasalariale pentru angajati, un sistem de motivare si recompensare pentru bune rezultate

Acordarea tichetelor de masa catre salariati nu implica alte taxe si costuri aditionale, fiind mult mai avantajoasa pentru angajator, fata de acordarea primelor sau cresterilor salariale.

De cele mai multe ori, acordarea tichetelor de masa catre angajati se face in urma unor negocieri colective intre angajator si reprezentantii salariatilor, tichetele de masa intrand in pachetul de baza salarial, care poate cuprinde:
salariul lunar
tichete de masa
asigurari medicale
alte beneficii
acestea sunt considerate cheltuiala deductibila / venit neimpozabil. Tichetele de masa se atribuie angajatilor astfel : cate unul pentru fiecare zi lucrata (nu se acorda salariatilor tichete de masa pentru zilele de concediu sau orice alte zile libere). Respectand prevederile legale, salariatul poate cheltui maxim 2 tichete de masa pe zi, pentru achizitionarea exclusiva a produselor alimentare. Sunt interzise vanzarea tichetelor de masa contra unei sume de bani si folosirea acestora pentru achizitionarea tigarilor si a bauturilor alcoolice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonusuri angajati batistuta11ro batistuta11ro as dori daca se poate sa aflu mai multe detalii despre bonusurile care se pot acorda angajatilor si colaboratorilor (pfa-uri)? daca se impoziteaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Pe perioada concediului de paternitate beneficiez de tichetele de masa ? gabrielspp gabrielspp Citez \\\"Potrivit Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006, care dispune ca salariatii – deci si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile? malena66 malena66 Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In ce articol al codului fiscal pot sa incadrez cheltuielile cu masa calda a salariatilor ... (vezi toată discuția)