avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract Notar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract Notar

Buna ziua. In anul 2009 eu X am imprumutat pe cineva cu o suma de bani fara dobanda si am facut un contract la notar pe o perioada de o luna de zile deci Y trebuia sa imi dea banii in timp de o luna. contractul este facut la inceputul anului 2009. Problema este ca eu am fost plecat si nici el nu a avut bani sa imi dea mai este valabil acest contract daca eu nu l-am actionat in judecata pana acum ? Expira cumva sau se prescrie acest contract ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 10:24, 12 Noiembrie 2012
Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data scadentei obligatiei de plata.
O actiune in instanta s-ar putea sa nu aiba rezultatul scontat, insa puteti incerca o mediere, poate din discutiile care urmeaza a fi purtate, veti reusi sa rezolvati problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie cu contract de imprumut senu senu Am imprumutat pe cineva cu 600 lei si am facut un contract de imprumut la notar Trebuia sa mii dea pana pe data de 15.07.2009 dar nu iam primit In contract ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut Rhiann Rhiann Buna! Acum un an si 9 luni am facut un contract de imprumut legalizat la notar cu un camatar.Oferindu-mi suma x pe o perioada de 3 luni.Eu in respectivele luni ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut la notar matrix2010 matrix2010 Am incheiat cu un vecin un contract de imprumut la notar simplu fara garantii prin care eu i-am dat 2.000 euro cu restituirea banilor pana cel tarziu la 1 an ... (vezi toată discuția)