avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LICHIDAREA UNUI SRL FARA A SE LUA IN CONSIDERARE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LICHIDAREA UNUI SRL FARA A SE LUA IN CONSIDERARE DREPTURILE SALARIALE NEPLATITE ,FARA A SE DA POSIBILITATEA ATRAGERII RASPUNDERII PATRIMONIALE ASUPRA ADMINISTRATORULUI SRL-ULUI IN CAUZA,FARA INFORMAREA LA ITM A LICHIDATORULUI..

AM DE RECUPERAT 12 SALARII DE LA UN SRL CU CARE SUNT IN CONFLICT DE MUNCA,AM O ACTIUNE FINALIZATA "INSTANTA ADMITA EXCEPTIA LIPSEI PROCESUALE DE FOLOSINTA A PARATEI(SRL) RESPINGE ACTINEA(DREPTURI BANESTI,SALARII)CA FIIND FORMULATA IMPOTRIVA UNEI PERSOANE LIPSITA DE CAPACITATE DE FOLOSINTA. MENTINNEZ CA LICHIDAREA A AVUT LOC IN SEPTEMBRIE 2012 ,IAR ACTIUNEA MEA E DIN 2011 , NU MI S-APERMIS DE CATRE LICHIDATOR INSCRIEREA LA MASA CREDALA,SUN PRETEXTUL CA SRL-UL ESTE IN INCAPACITATE DE PLATA. SI DECI NU POT INCEPE NICI O ACTIUNE IMPOTRIVA ADMINISTRATORULUI SRL,DEOARECE TOATA VINA E ACUM A LICHIDATORULUI,CF LEGII,NU?CE E DE FACUT,SUMA ESTE DE 30.000L
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 12 Noiembrie 2012
Nu exista un asemenea motiv, altele au fost cauzele pentru care nu ati putut sa va inscrieti la masa credala.....depasiri de termene, lipsa dovezi,...etc.
1. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

2. Inscrierea la masa credala se face din oficiu a creantelor salariale .... Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.
Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)
Masa credala andao andao Buna Angajatorul meu este in insolventa. Eu ma aflu in concediu de ingrijire copil, deci am contractul suspendat.Inainte de a intra in concediu nu mi-am ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale BogdanMonica BogdanMonica Am fost angajata la o firma. Firma a facut mai multe restructurari de personal. Am primit preaviz, iar in perioada de preaviz am avut o internare in spital ... (vezi toată discuția)