avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum poate fi blocata o executare
Discuție deschisă în Executare silită

cum poate fi blocata o executare

Buna ziua,

daca am o hotarare, o ordonanta de plata, la care cealalta parte a facut cerere in anulare, eu pot sa ma mai duc la un executor? Ca nu vor sa plateasca si trebuie sa apelez la un executor ca sa imi recuperez prejudiciul.
Partea cealalta poate face o cerere, ceva, de suspendare a executarii pana la solutionarea cererii in anulare?

Sau altfel spus, eu cu hotararea mea nu pot sa il execut. Nu cumva poate folosi cererea in anulare pe care a facut-o ca pretext ca sa nu fie executat pana la solutionarea cererii lui? Macar ca sa castige timp, sa faca rost de bani.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
flospr2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:46, 12 Noiembrie 2012
Împotriva ordonanței de plată se poate depune cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicarea ordonanței, ceea ce debitorul dvs a facut.

Cererea de anulare insa nu suspendă executarea decât la cererea debitorului și numai cu dare de cauțiune. Va trebui sa se pronunte instanta in sensul suspendarii.

Ordonanța de plată constituie titlu executoriu. Aceasta poate fi pusă în executare direct de către executorul judecatoresc.

Prin urmare, atata timp cat nu s-a dispus suspendarea executarii va puteti adresa cu o cerere de punere in executare silita.
corect, asta stiam. Ce vroiam sa stiu este in ce situatii, sau mai bine zis, cam care ar fi motivele pentru care un judecator ar putea sa blocheze executarea.
In mod normal daca partea adversa ar fi avut ceva de zis, trebuia sa o faca in timpul procesului, si sa il castige. De ce mi-ar bloca executarea daca am aratat in timpul procesului ca am dreptate, nu trebuie sa imi recuperez sumele pe care tocmai justitita a spus ca mi se cuvin ?

Cautiunea pe care trebuie sa o depuna cum se calculeaza, este o suma procentuala din cea pe care eu o am de primit, sau cum anume? Si daca judecatorul considera ca cererea lor de
suspendare nu este intemeiata, ei vor pierde cautiunea depusa?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
flospr2006, utilizator
Motivele pot fi diverse, dvs dati drumul la executare ca si aceasta dureaza destul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este executarea silita si ce pot face rima rima vreau sa stiu si eu ce inseamna executare silita si cum se procedeaza cu ea?se mai poate ceva face ?eu am avut un proces cu fosta firma angajatoare care ma dat ... (vezi toată discuția)
Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de intretinere cipair cipair Buna ziua . Am o intrebare . Fosta sotie poate cere retroactiv de acum cativa ani o datorie ce consta in diferente de plata la pensia ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)