avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de intretinere

Buna ziua .
Am o intrebare . Fosta sotie poate cere retroactiv de acum cativa ani o datorie ce consta in diferente de plata la pensia de intretinere ?
Daca nu , ce lege ma favorizeaza ?
Sunt executat silit pt o suma ce nu stiu de ea .
Chiar daca ar fi o diferenta ( dar nu suma revendicata ) se poate cere dupa o perioada destul de mare ( adica in ani ) ?
:sorry:
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
cipair, utilizator
Cel mai recent răspuns: cipair , utilizator 13:20, 14 Ianuarie 2016
Poate să solicite pensia restantă din ultimii 3 ani.
Fosta a cerut o suma de bani ( cu care eu nu sunt de acord ) printr-un executor judecatoresc . Executorul nu verifica de cere acea suma . Imi spune ca trebuie sa ma justific eu .
Eu am chitante pastrate de la divort ( din 2010 ) pana azi .
Recunosc ca nu am platit in fiecare luna , dar oricum nu se aduna acea suma ceruta .
Cum pot proceda in continuare ?
Există un termen de prescripție de 3 ani. Când a fost deschis dosarul de executare?
Acum o luna .
Si executarea o face cu luna decembrie .
In cazul in care trebuie sa contest , unde pot sa o fac ?
In cat timp se poate suspenda actiunea sau recalcula suma ?

Imi cere o suma cu datorii de la dizort ( din 2010 ) pana in prezent . In valoare de 6500 de lei . Eu afirm si demonstrez ca este vorba de 3500 de lei .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Sumele acelea se prescriu sau nu in functie de modalitatea de plata. calcularea sau recalcularea se face de parti intr-o contestatie la executare in termen de 15 zile de cand atin aflat de executare. Suspendarea pe pensie... posibila, rar aplicabila.
Contactati si vedeti ce calcule faceti, vedeti daca e favorabila dv. sa invocati prescriptia, nu mereu e la pensie de intretinere...

Alte discuții în legătură

Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)
Cautiune in dosar de executare silita??? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua Am facut contestatie la execurate silita si am platit taxa de timbru calculata de 5oo ron.Am primit azi hartie de la Judecatorie pentru plata unei ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)