Buna ziua .
Am o intrebare . Fosta sotie poate cere retroactiv de acum cativa ani o datorie ce consta in diferente de plata la pensia de intretinere ?
Daca nu , ce lege ma favorizeaza ?
Sunt executat silit pt o suma ce nu stiu de ea .
Chiar daca ar fi o diferenta ( dar nu suma revendicata ) se poate cere dupa o perioada destul de mare ( adica in ani ) ?
:sorry:
Fosta a cerut o suma de bani ( cu care eu nu sunt de acord ) printr-un executor judecatoresc . Executorul nu verifica de cere acea suma . Imi spune ca trebuie sa ma justific eu .
Eu am chitante pastrate de la divort ( din 2010 ) pana azi .
Recunosc ca nu am platit in fiecare luna , dar oricum nu se aduna acea suma ceruta .
Cum pot proceda in continuare ?
Acum o luna .
Si executarea o face cu luna decembrie .
In cazul in care trebuie sa contest , unde pot sa o fac ?
In cat timp se poate suspenda actiunea sau recalcula suma ?
Imi cere o suma cu datorii de la dizort ( din 2010 ) pana in prezent . In valoare de 6500 de lei . Eu afirm si demonstrez ca este vorba de 3500 de lei .
Sumele acelea se prescriu sau nu in functie de modalitatea de plata. calcularea sau recalcularea se face de parti intr-o contestatie la executare in termen de 15 zile de cand atin aflat de executare. Suspendarea pe pensie... posibila, rar aplicabila.
Contactati si vedeti ce calcule faceti, vedeti daca e favorabila dv. sa invocati prescriptia, nu mereu e la pensie de intretinere...