avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de intretinere

Buna ziua .
Am o intrebare . Fosta sotie poate cere retroactiv de acum cativa ani o datorie ce consta in diferente de plata la pensia de intretinere ?
Daca nu , ce lege ma favorizeaza ?
Sunt executat silit pt o suma ce nu stiu de ea .
Chiar daca ar fi o diferenta ( dar nu suma revendicata ) se poate cere dupa o perioada destul de mare ( adica in ani ) ?
:sorry:
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
cipair, utilizator
Cel mai recent răspuns: cipair , utilizator 13:20, 14 Ianuarie 2016
Pai daca in CPC scrie despre perioada de prescriptie , de ce se cauta alte variante anormale ?
Nu inteleg ce varianmte anormale se cauta si de catre cine. Nu avem cum sa stim daca opereaza prescriptia sau nu in cazul dv., vazand ca nu stim de cand ati calculat ca ar curge, de la ce data cere doamna pensie, cum s-a achitat pensia in trecut, ce acte in favoarea dv. ati depus etc.
Ca principiu, in plata unor debite regulate, plata se imputa asupra datoriei celei mai vechi. Cum ati achitat sau nu asta, nu stiu. Daca a facut vreuna dintre parti o imputatie, nu stiu... asa incat, sincer, pe pensie se pot cere ultimii 10 ani la o adica... depinde de situatie, eu una nu cunosc daca se aplica prescriptia sau nu in cazul dv. pentru ca nu am date, sunt departe de a avea date.
Dle Cipair, băgați adânc mâna în buzunar și îndepliniți-vă obligația de întreținere. Nu sunteți și nu veți fi niciodată fost tată, poate doar moral, dar nu și în obligații.

Dacă în chitanțe nu ați făcut imputația plății, pe românește spus nu ați menționat pentru ce lună plătiți întreținerea, atunci apărarea dumneavoastră e un fâs. Fiecare plată ce a urmat a achitat obligația pentru lunile neplătite din spate. Dacă 6500 lei e mai puțin decât datorați pe 3 ani de întreținere, sunteți bun de plată și legal veți fi forțat să vă executați obligația.
Buna ziua din nou . Asa este situatia .
Am divortat in 2010 si pana in 2011 septembrie am avut retinerea pensiei de intretinere sub forma de poprire pe salar .
Din 2011 septembrie , nemailucrand la acel loc de munca am facut cerere de recalculare si s-a stabilit o treime din minimul pe economie , pensia de intretinere .
Din 2011 septembrie pana in 2014 octombrie am avut cam 4 luni in care nu i-am platit pensia de intretinere . In alte luni am platit mai putin sau mai mult in functie de cat am avut .
Din oct. 2014 pana in prezent , fiind o suma marita prin hot. jud. am platit o pensie la doua luni . Mi-a crescut pensia foarte mult .
Aceste diferente plus altele imaginare ( pot demonstra cu chitante platite la banca , pt ca asa am facut plata pensiei ) sunt revendicate , din septembrie 2015 cu ajutorul unui unui executor judecatoresc .
Mi-a cerut mai mult decat este normal . Din calculele mele diferenta este de 3.700 de lei , iar partea adversa cere 6.500 de lei .
Am depus contestatie la executare si din Decembrie imi tot retine 500 de lei pana , sper , sa suspend actiunea pt a putea stabili o suma reala .
Un alt aspect cu privire la anormalitate se refera la diferenta revendicata de la o data mai mare de 3 ani ( adica mai inainte de sept. 2012 ; cererea de executare a fost depusa in sept. 2015 ) .
Eu am invocat art. 706 alin 1 .
Voi vedea ce raspuns primesc .
Doresc sa primesc un sfat ce este de facut .
Avocatul advers sustine ca nu pot face referire la acest articol . partea adversa face referire la art. 708 alin. 1 si 2 . Se poate ?
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
cipair, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)
Cautiune in dosar de executare silita??? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua Am facut contestatie la execurate silita si am platit taxa de timbru calculata de 5oo ron.Am primit azi hartie de la Judecatorie pentru plata unei ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)