avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de intretinere

Buna ziua .
Am o intrebare . Fosta sotie poate cere retroactiv de acum cativa ani o datorie ce consta in diferente de plata la pensia de intretinere ?
Daca nu , ce lege ma favorizeaza ?
Sunt executat silit pt o suma ce nu stiu de ea .
Chiar daca ar fi o diferenta ( dar nu suma revendicata ) se poate cere dupa o perioada destul de mare ( adica in ani ) ?
:sorry:
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
cipair, utilizator
Cel mai recent răspuns: cipair , utilizator 13:20, 14 Ianuarie 2016
cautiunea e de 10%, daca veti castiga, atat cautiunea cat si taxa de timbru pt contestatie, se recupereaza la cerere.
Sarut mana ; am nevoie de o explicatie juridica . Aparatoarea adversa incearca sa imi anuleze cererea de suspendare a executarii silite , facand referire la art. 708 alin. 1 si 2 din Codul de procedura civila .
Este un text ce nu-l inteleg :
CURSUL PRESCRIPTIEI se intrerupe :
alin. 1 : pe data indeplinirii de catre debitor inaintea de inceperea executarii silite sau in cursul acesteia , a unui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu ori a recunoasterii in orice mod , a datoriei ;
alin. 2 : pe data depunerii cererii de executare , insotit de titlul executoriu , chiar daca a fost adresata unui organ de executare necompetent .
Avocata adversa face referire la aceste aliniate pt a fi respinsa cererea mea de suspendare a executarii silite .
Eu nu inteleg prea bine aceste doua aliniate . As avea nevoie de ajutor in explicatii de care am nevoie pt a ma apara .
Va multumesc
Probabil ca dvs ati contestat invocând prescripția și nu ați contestat valoarea ceruta.
Am contestat atat actiunea cat si valoarea . Imi calculeaza pensia de intretinere de mai mult de trei ani . Am facut referire la termenul de prescriptie de trei ani conf art 706 alin 1 din CPC . Iar pt valoarea ceruta am depus acte doveditoare in favoarea mea .
Partea adversa cere anularea contestatiei facand referire la art 708 alin 1 si 2 .
Si nu inteleg la ce se refera partea adversa invocand art. 708 .
Zice că nu e prescrisa.

Alte discuții în legătură

Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)
Cautiune in dosar de executare silita??? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua Am facut contestatie la execurate silita si am platit taxa de timbru calculata de 5oo ron.Am primit azi hartie de la Judecatorie pentru plata unei ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)