avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere retroactiva cu ani in urma a pensiei de intretinere

Buna ziua .
Am o intrebare . Fosta sotie poate cere retroactiv de acum cativa ani o datorie ce consta in diferente de plata la pensia de intretinere ?
Daca nu , ce lege ma favorizeaza ?
Sunt executat silit pt o suma ce nu stiu de ea .
Chiar daca ar fi o diferenta ( dar nu suma revendicata ) se poate cere dupa o perioada destul de mare ( adica in ani ) ?
:sorry:
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
cipair, utilizator
Cel mai recent răspuns: cipair , utilizator 13:20, 14 Ianuarie 2016
Buna ziua . Va rog sa-mi explicati mai simplu .
Am aflat de executare silita si l-am sunat pe executor pt a afla detalii .
Mi-a spus ca intimata a cerut o suma si stiu eu de unde este , dar nu este nimic scris .
Se poate o executare in functiune , daca nu se poate sustine cu acte acea suma ? Nu este un abuz din partea executorului ?
Mi-a spus executorul ca eu trebuie sa dovedesc ca nu este reala suma .
E ABERANT CE SPUNE .
EU deschid proces de recuperare a unor creante si cel pe care il invinovatesc trebuie sa dovedeasca daca am dreptate sau nu ??????
Nu este un abuz. Lucrurile stau cam cum spune executorul, in sensul ca creditoarea face dovada sumelor prin titlul executoriu, calculul insa ii apartine ei, nu calculeaza executorul.
Executorul nu stie cat i s-a achitat ca sa xcalculeze el.
Ea sustine ca ati achitat suma x si ca mai aveti y. Daca nu considerati calculul corect, dv. faceti dovada ca ati achitat z si mai avetyi doar t de achitat. Nu face partea adversa dovada favorabila dv.
Buna ziua ; Ma puteti lamurii asupra unei situatii ? Va rog foarte frumos .
Am depus o contestatie la executarea silita si mi-a venit raspuns ca trebuie sa platesc o taxa de timbru in valoare de 50 de lei si sa atasez copii acte doveditoare in ceea ce sustin .
Pe adresa , am mai fost informat ca dupa plata taxei urmeaza sa imi calculeze CAUTIUNEA pentru suspendarea executarii silite .
Intrebare : cum se calculeaza CAUTIUNEA ? In functie de ce valoare ?
Daca platesc cautiunea , o recuperez ? Cum ?
Va multumesc .
Recuperati daca veti castiga contestatia. La valoare se calculeaza.
Buna ziua . Pot considera castig , daca demonstrez ca nu este suma reala cea revendicata ?
Cautiunea nu poate fi retinuta de executor ? Chiar daca castig contestatia ?

Cat reprezinta procentual CAUTIUNEA , din valoarea revendicata ? Sau din cat demonstrez eu ca reprezinta valoarea reala ?
Aplauda
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)
Cautiune in dosar de executare silita??? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua Am facut contestatie la execurate silita si am platit taxa de timbru calculata de 5oo ron.Am primit azi hartie de la Judecatorie pentru plata unei ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)