avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj intre parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj intre parinti

Am 23 de ani si parintii mei au divortat in toamna 2008. Tatal meu s-a mutat in alta localitate cu o alta persoana, iar eu cu mama am ramas in casa care era pe numele parintilor mei. Tata cand a plecat nu a avut nicio pretentie si nu s-a facut partaj. A fost de cateva ori acasa pentru a-si lua din lucruri, insa ultima oara cand a fost a luat si actele casei spunandu-ne mai nou ca va vrea in curand si partaj. Mama nu a apucat sa isi schimbe cartea de identitate pentru ca are nevoie de actele casei. Cand i-am spus tatalui meu ca are nevoie de acte pentru a-si schimba numele, el nu a fost de acord si a spus ca el nu ne va da actele iar mama sa isi schimbe cartea de identitate cum poate. Spuneti-mi cum pot rezolva aceasta prima problema? Urmatoarele probleme sunt din ce in ce mai complicate si as vrea sa le tratez separat pe fiecare in parte.
Va multumesc anticipat, Gabriel !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:18, 30 Ianuarie 2009
Omul vrea sa stie cum isi face mama sa act de identitate!! :O

Mama dv. e coproprietar, faceti adresa la arhivele nationale pentru un duplicat al actului sau poate mai stiti unde a fost incheiat si cum... Ca sa luati un duplicat si sa-si faca mama dv. act de identitate.
Daca nu aveti date despre act (data incheierii etc.) faceti o copie de la Carte funciara.
Daca nu e deschisa pentru imobil, incercati sa negociati cu tatal un partaj la notar, va da astfel actul ca sa il folositi, caci e nevoie de act valabil pentru partaj... ori, daca nu va da actul, macar un duplicat...

Mai e si posibilitatea sa-l notificati referitor la predarea actului sau unui duplicat pentru intocmirea cartii de identitate, in caz contrar il dati in judecata. Aratati ca aveti nevoie de act si aduceti martori ca actul e la el. Dar nu rude...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin sorin1994 sorin1994 Salut,ma numesc Sorin Popa si peste 3 luni implinesc 18 ani.Tot atunci doresc sa vin in romania pentru a face scoala de soferi.(de cativa ani locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie annaendi annaendi pt ca stau in chirie si nu am contract cu proprietarul (lipsa spatiu)posed doar carte de identitate provizorie.As dori sa stiu daca pot pleca in concediu in ... (vezi toată discuția)
Sotul refuza consimtamantul luarii in spatiu geo1999 geo1999 Buna ziua, Sunt casatorita din anul 1999 si locuim in proprietatea sotului dobandita inainte de casatorie.Cartea de Identitate mi-a expirat.Pt.eliberarea unei ... (vezi toată discuția)