Buna.As dori va rog frumos niste raspunsuri daca se poate.
La o alcoolemie de 1.45 prima proba si 1.30 a doua probla, daca cer recalcularea ei, cu cat imi poate scadea?De cate ori pot cere recalcularea?sunt sanse sa scap de NUP si sa mi se suspende permisul pe 90 de zile?Am auzit voci care imi spuneam ca este posibil asa ceva...
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Buna ziua, in opinia mea nu se poate sa scapati doar cu suspendarea permisului. Puteti incerca sa solicitati inlocuirea raspunderii penale cu o sanctiune administrativa cum ar fi amenda, dar fapta este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, deci nu vad cum ati putea scapa doar cu suspendarea permisului.
cum adica va referiti de circumstantele in care am fost prins?
Eram la volan si era filtru in oras.M-au oprit si m-au depistat.
Eu am auzit ca daca am un avocat destul de bun si imi fac recalcularea alcoolemiei, pot "scapa" doar cu NUP...de aceea am intrebat aici, ca sa imi raspunda cat mai multe persoane care cunosc procedurile si care imi pot afirma sau infirma ceea ce am auzit.
Nu vreau sa te dezamagesc dar sincer sansele de a scapa cu Nup sunt foarte mici, deoarece limita pentru care se face dosar penal este de 0,80 ,oricate recalculari ar face nu cred ca o sa-ti fie de prea mult ajutor nici una ba din contra o sa dureze foarte mult pana la judecare si nu poate fi decat in dezavantajul tau , cel mai probabil vei primi cu suspendare si dupa un an de zile de la momentul hotarari definitive a procesului vei putea da din nou pentru permis.
Iti spun deoarece sunt cam in aceeasi situatie cu a ta si m-am documentat foarte bine in acest sens.
Banuiesc ca la etilotest ai avut cel putin 0,7.
Sfatul meu pe care ti-l ofer ar fi sa incerci pe cat posibil sa nu mai faci recalcularea alcoolemiei.
Buna.Ai dreptate,m-am documentat si eu mai intens si am ajuns la concluzia ca recalcularea alcoolemiei este doar o pierdere de timp si bani.Nu am scapat de NUP, am fost la prezentarea materialului de urmarire penala, mai urmeaza procesul si gata.Abia astept sa se termine dea sentinta, sa treaca un an si sa pot da de permis din nou.
p.s: 0.66 am avut in etilotest.