avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de judecata in vederea achitarii taxei de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de judecata in vederea achitarii taxei de timbru

Stimati domni ,
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema :
- va rog sa-mi spuneti daca o instanta judecatoreasca a dat un termen pentru plata taxei de timbru si aceasta nu se plateste la data indicata , de cate ori se poate solicita amanarea platii ? Mentionez ca primul termen a fost in luna mai , a fost vacanta judecatoreasca si la utimul termen s-a fixat o suma pe care partea care a deschis procesul trebuie sa o plateasca .
Multumesc anticipat

Cu stima
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 08:11, 13 Noiembrie 2012
De principiu la termenul imediat urmator partea trebuie sa se conformeze si sa timbreze, sub sanctiunea anularii ca netimbrate a cererii introduse.
In practica, instantele mai dau un termen tinand cont si de motivele invocate de parte, si pentru faptul ca o noua cerere, care va fi introdusa de parte pentru a-si rezolva problema va trebui sa fie judecata de aceeasi instanta.
Conform legii, daca nu faceti dovada platii taxei de timbru la termenul urmator actiunea dvs va fi anulata ca netimbrata. Sunt foarte mici sansele ca instanta sa mai amane cauza pentru a se achita taxa de timbru.
cristina oltea petrescu a scris:

Conform legii, daca nu faceti dovada platii taxei de timbru la termenul urmator actiunea dvs va fi anulata ca netimbrata. Sunt foarte mici sansele ca instanta sa mai amane cauza pentru a se achita taxa de timbru.


Asa este,instanta de judecata va anula actiunea ca netimbrata.
Cererea se va anula ca netimbrata daca nu cumva se formuleaza o cerere de ajutor public judiciar sub forma scutirii de la plata taxei in raport de veniturile celui obligat la plata.
Va multumesc pentru toate lamuririle date . In fapt partea care nu a timbrat este cea cu care ma judec, iar la ultimul termen avut in urma cu o luna a solicitat ajutor public , iar instanta i-a respins solicitarea , obligand-o ca la urmatorul termen sa achite suma . Vom vedea cum va solutiona instanta acest caz .
Inca o data va multumesc si respect tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestator dat in debit de instanta pentru taxa de timbru??? dandanaua dandanaua O institutie publica formuleaza contestatie la executare pt.o hot.jud.prin care a fost obligata la chelt.de jud.catre reclamant.Instanta la care se introduce ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata? ContSters40598 ContSters40598 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: daca am facut o cerere in instanta civila iar prin citatia pt. a doilea termen de judecata, mi se aduce la ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)