avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata cheltuielilor de judecata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata cheltuielilor de judecata?

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: daca am facut o cerere in instanta civila iar prin citatia pt. a doilea termen de judecata, mi se aduce la cunostinta ca pana la urmatorul termen trebuie sa platesc taxa de timbru si timbru judiciar(mai mult decat am timbrat initial) sub sanctiunea nulitatii, si eu nu o platesc ,(se anuleaza actiunea), mai pot fi obligat si la plata cheltuielilor de judecata? Va rog , este urgent!! Multumesc mult!...Ma gandeam sa renunt la judecata, dar vad ca-i cu cheltuieli de judecata!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 17:28, 29 Mai 2007
in cazul in care nu timbrati se va anula cererea. instanta nefiind investita cu solutionarea cererii nu veti plati cheltuieli de judecata.
Va multumesc: As mai avea o intrebare:dar daca in cauza s-a ridicat si exceptia necompetentei taritoriale, poate instanta aceasta sa se pronunte intai asupra nulitatii cererii ca efect al anularii ca netimbrata sau intai isi declina competenta si abia cealalta instanta poate anula cererea ca netimbrata? Va multumesc!
fara timbru instanta nu discuta nimicse considera ca nu este investita fara achitarea taxei de timbru
Are prioritate exceptia netimbrarii.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestator dat in debit de instanta pentru taxa de timbru??? dandanaua dandanaua O institutie publica formuleaza contestatie la executare pt.o hot.jud.prin care a fost obligata la chelt.de jud.catre reclamant.Instanta la care se introduce ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord parental (tatal este de acord) - respins de instanta - ce mai pot face acum? moniqk moniqk Buna ziua, prezint succint din hotararea instantei. Ce solutii as avea in acest moment? Am achitat taxa de timbru solicitata, era la avocat in mana, exceptia ... (vezi toată discuția)