avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suplinire acord parental (tatal este de acord) - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suplinire acord parental (tatal este de acord) - respins de instanta - ce mai pot face acum?

Buna ziua, prezint succint din hotararea instantei. Ce solutii as avea in acest moment? Am achitat taxa de timbru solicitata, era la avocat in mana, exceptia nulitatii s-a ridicat verbal doar pentru petitele VI si VII mentionate de instanta si situatia este cea de mai jos.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns avizat.
.....Reprezentantul reclamantei arată că nu va depune la dosarul cauzei dovada achitării taxei de timbru în ceea ce priveşte cererea adiţională, având în vedere că părţile s-au înţeles, astfel încât solicită un termen scurt pentru a depune la dosarul cauzei o tranzacţie.
Instanţa de judecată arată că nu se va acorda un termen scurt în acest sens, urmând a lua act de înţelegea părţilor la acest termen, în cuprinsul încheierii.
Reprezentantul reclamantei arată că este de acord.
Pârâtul arată că este de acord.
Reclamanta, prezentă la acest termen de judecată, şi pârâtul arată că au ajuns la o înţelegere în prezenta cauză şi doresc desfacerea căsătoriei încheiată între părţi prin acordul acestora......
.....Reprezentantul reclamantei solicită instanţei de judecată să întrebe pe pârât dacă este de acord ca pe numele pârâtului să fie eliberat un paşaport şi ca minorul, împreună cu reclamanta, să părăsească teritoriul ţării de fiecare dată când va fi nevoie, în caz contrar consimţământul acestuia să fie suplinit.
Pârâtul arată că este de acord ca minorului să îi fie eliberat un paşport şi ,de asemenea este de acord ca acesta să părăsească, împreună cu reclamanta, teritoriul ţării ori de câte ori este necesar. Arată că are convingerea că reclamanta se va ocupa de creşterea şi educarea minorului în mod corespunzător chiar dacă aceasta va presupune deplasarea în străinătate. Este de acord ca în situaţia în care nu îşi va putea exprima acordul sau se va afla în imposibilitate a se prezenta pentru a-şi exprima acordul prezenta hotărâre să suplinească acordul.....
.....Instanţa de judecată, având în vedere că până la acest termen de judecată nu s-a depus la dosarul cauzei dovada achitării taxei de timbru în ceea ce priveşte cererea adiţională de obligare a pârâtului la plata daunelor morale, invocă din oficiu excepţia nulităţii cererii adiţionale.
Reprezentantul reclamantei solicită admiterea excepţiei invocată din oficiu.
Pârâtul arată că lasă la aprecierea instanţei de judecată.
Instanţa de judecată va admite excepţia nulităţii cererii adiţionale formulată de reclamantă având în vedere că nu s-a achitat taxa de timbru aferentă acesteia şi va anula această cerere ca netimbrată......
....Prin încheierea din data de 27.06.2019, instanţa a pus în vedere reclamantei să achite taxa judiciară de timbru aferentă cererii adiţionale în cuantum de 2025 lei sub sancţiunea anulării acesteia.....
.....La termenul din data de 10.10.2019 instanţa a invocat excepţia nulităţii cererii adiţionale întrucât reclamanta nu a făcut dovada achitării taxei judiciare de timbru.
La termenul din 10.10.2019 părţile au arătat că solicită desfacerea căsătoriei prin acord. De asemenea, părţile au arătat că au ajuns la un acord şi asupra aspectelor ce îl vizează pe minorul....
.....Părţile au arătat că sunt de acord cu desfacerea căsătoriei încheiate între ele şi că au ajuns la un acord cu privire la cererile accesorii divorţului......

.....În ceea ce priveşte capetele de cerere accesorii divorţului, instanţa reţine că părţile s-au înţeles cu privire la acestea şi, constatând totodată că interesul superior al minorului este în concordanţă cu înţelegerea părţilor, va lua act de aceasta.....

.....Instanţa mai constată că a fost admisă excepţia nulităţii cererii adiţionale întrucât reclamanta nu a timbrat capetele suplimentare de cerere. Instanţa reţine că excepţia nulităţii a vizat toate capetele de cerere solicitate suplimentar şi netimbrate întrucât reclamantei i s-a pus în vedere la termenul din 27.06.2019 să achite taxa judiciară de timbru pentru: suplinire acord pârât pentru eliberare paşaport, suplinire acord pârât pentru ieşirea din ţară, acordarea de despăgubirile morale cauzate de desfacerea căsătoriei, cererea vizând cheltuielile efectuate de reclamantă, schimbare domiciliu parat (f. 83). Instanţa reţine că excepţia netimbrării este incidentă cu privire la toate acele capete ce nu au fost timbrate de către reclamantă, deci inclusiv asupra capetelor VI şi VII menţionate expres, dar această excepţie nu se rezumă la aceste două capete de cerere.
Drept urmare, instanţa va respinge capetele de cerere suplimentare din cererea adiţională, ca netimbrate. Instanţa nu poate ignora faptul că pârâtul a arătat în faţa instanţei faptul că este de acord şi doreşte modificarea adresei de domiciliu, eliberarea paşaportului minorului şi deplasarea acestuia în afara ţării însă în lipsa timbrării corespunzătoare instanţa nu poate emite dispoziţii în acest sens.
.....PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
HOTĂRĂŞTE:
Admite excepţia nulităţii cererii adiţionale, invocată de instanţă, din oficiu.
Respinge cererea adiţională formulată de reclamantă vizând suplinire acord pârât pentru eliberare paşaport, suplinire acord pârât pentru ieşirea din ţară, acordarea de despăgubirile morale cauzate de desfacerea căsătoriei, cererea vizând cheltuielile efectuate de reclamantă, schimbare domiciliu parat, ca netimbrată.....
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
moniqk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:25, 20 Octombrie 2019
Trebuie să faceți o cerere separată deoarece în lipsa timbrajului capetelor de cerere privind suplinire acord pârât pentru eliberare pașaport și suplinire acord pârât pentru ieșirea din țară instanța a admis în mod corect excepția netimbrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la judecata Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Renuntarea la judecata se poate face fara a plati taxa judiciara de timbru? (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata? ContSters40598 ContSters40598 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: daca am facut o cerere in instanta civila iar prin citatia pt. a doilea termen de judecata, mi se aduce la ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort Mariuscm Mariuscm Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un model de cerere divort, vreau sa deschid actiunea de divort fara avocat. (vezi toată discuția)