avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

As dori sa-mi spune-ti si mie daca asiguratorii RCA sunt obligati sa plateasca daune morale in cazul unui accident rutier urmat de decesul victimei
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 16:58, 30 Ianuarie 2009
Toate ordinele Comisiei de Supraveghere a asigurarilor date in aplicarea art.53 din L.136/1995 prevad obligativitatea firmelor de asigurari de a acorda atat daune materiale cat si morale, existand niste limite maxime pentru aceste sume. Problema e ca daunele morale sunt platite doar in baza unor hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocabile, in cazul dvs. in hotararea de condamnare a persoanei care a fost trimisa in judecata pentru ucidere din culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire ucidere din culpa rca laurpetre laurpetre am fost condamnat intr-un dosar pt ucidere din culpa in urma unui un accident din anul 2008.victima un batran de 95 de ani.condamnarea definitiva a fost in ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta penala- daune morale pt vatamare corporala din culpa kira.11 kira.11 Am fost inculpata intr-un proces penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident rutiei petrecut in urma cu 3 ani- in anul 2006 ; in luna ... (vezi toată discuția)
Inculpat sca78nia sca78nia Sunt urmarit penal intr-un dosar ,ucidere din culpa art178,alin.2,5,,pagubiti au cerut daune moral si materiale foarte mari(1200000euro) si sunt condamnat la ... (vezi toată discuția)