avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evictiunea totala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evictiunea totala

Îmi puteţi da un exemplu concret de evicţiune totală ?
Cel mai recent răspuns: Florentina_v , utilizator 21:35, 12 Noiembrie 2012
X ii vinde lui Y un teren. Z face actiune in revendicare impotriva lui Y pentru tot terenul si castiga terenul. La actiunea in revendicare s-a aratat ca titlul lui Z era mai "smecher" decat al lui Y (ex: data anterioara; niciunul inscris in CF)
Y este evins total si fie face cerere de chemare in garantie in timpul primului proces, fie face actiune in regres apoi cu temei garantia in evictiune contra lui X pentru despagubiri.
pe noul cod e mai simpla treaba. practic se cere rezolutiunea primului contract pentru neexecutarea obligatiei de "a da".

studenta anul 3? :)
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
Da, vă mulţumesc! Aţi elucidat misterul din mintea mea :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se poate respinge actiunea in rezolutiunea unui contract de schimb ca prematur introdusa datorita faptului ca nu am fost evins propriu zis de catre un tert? alinutza b alinutza b Va rog frumos sa ma ajutati in aceasta problema cat mai repede intrucat pe 22.10.2009 am termen de judecata la o astfel de actiune. In fapt am formulat actiune ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru evictiune si chemare in garantie k17 k17 Am o speta interesanta si am nevoie de parerile voastre. Cazul e dupa cum urmeaza: A vinde lui B un teren. B vinde mai de parte lui C 99% din teren si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune (tabulara) cu titlu de proprietate anulat aquaris aquaris Buna ziua, Am o speta destul de complicata. In anul 2006 am fost pus in posesie cu un teren de catre PMB, aceasta emitand o dispozitie de punere in posesie ... (vezi toată discuția)