avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lotizare,iesire din indiviziune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lotizare,iesire din indiviziune.

Buna ziua! Nelamuririle pe care le am sunt cu privire la operatiunile pe care trebuie sa le faca un expert cadastral numit de catre instanta pentru lotizarea si stabilirea vecinatatilor unei mosteniri revendicate printr-o sentinta judecatoreasca veche de 7 ani.Mentionez ca vechiul expert nu si-a dus la bun sfarsit treaba la vremea respectiva si dupa mai multe infatisari si amanari instanta a dispus,intr-un final,numirea altui expert.Numai ca acesta solicita un onorariu MULT MAI MARE decat cel stabilit de judecator,pe motiv ca operatiunea in sine implica SI masuratori la fata locului.Convins fiind ca este o operatiune mai simpla ,care implica DOAR MUNCA PE HARTIE IN ACEST STADIU,as dori niste lamuriri.Onorariul stabilit a fost achitat,chitanta este deja la dosar,iar termenul de infatisare este saptamana viitoare insa pana atunci nu prea am liniste:).Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: panzerul , utilizator 00:07, 15 Noiembrie 2012
E normal sa faca si masuratori la teren pentru a sti cum sa faca lotizarea, pentru a va prezenta situatia reala din teren. Asta nu se poate face din birou doar pe hartie. Si daca ati achitat , ati depus chitanta ce nelamuriri mai aveti ?
Faptul ca dansul ne va instiinta in scris zilele astea(nu am primit inca) ca va solicita alt onorariu...conform cu volumul de munca ,spune dansul.Deci in instanta cand ne vom prezenta cel mai probabil vom merge cu aceasta instiintare de la expert...ca vrea mai mult fata de ce a fixat judecatorul.
Completez ca l-am contactat telefonic si atunci mi-a spus ca onorariul fixat este mult prea mic si se va gandi la o suma anume corespunzatoare.....
Insa ce m-a interesat ,mi-ati scris deja.multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariul unui expert sil73 sil73 cand se fac obiectii la un raport de expertiza teren ce consta in 1-2 variante de lotizare teren aceste se platesc? (vezi toată discuția)
Raport de expertiza ce nu poate fi finalizat. claudiubogdan81 claudiubogdan81 Avem dosar pentru iesire din indiviziune cu urmatoarele probleme: Dl expert ne spune ca nu poate finaliza raportul de expertiza pe motive ca: 1. unul din ... (vezi toată discuția)
Cadastru - suprapunere virtuala Hallen Hallen Stimate Doamne/Stimati Domni, La depunerea rezultatelor masuratorilor pentru cadastru la un teren cu constructie din Bucuresti sect. 1, mi s-a raspuns ca ... (vezi toată discuția)