avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Raport de expertiza ce nu poate fi finalizat.
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raport de expertiza ce nu poate fi finalizat.

Avem dosar pentru iesire din indiviziune cu urmatoarele probleme:
Dl expert ne spune ca nu poate finaliza raportul de expertiza pe motive ca: 1. unul din terenuri are numarul de tarla gresit trecut si in titlu de proprietate si in sentinata civila carea modificat numarul de parcela din gresit in corect, dar a modificat si numarul de tarla din corect in gresit.
Intrebarea este de ce nu se poate lua dupa planul de parcelare emis de registrul agricol? Acolo este trecut corect.
2. Terenul curti constructii este de 600 m.p. dupa unul dintre defuncti, dar acest teren include si 250 m.p. certifact de mostenitor emis in anul 1986. Instanta constata ca sunt 250 m.p. + 600 m.p. Dl. Expert a masurat si a vazut aceasta eroare si spune ca nu poate finaliza lotizarea. Este corecta masura luata de catre Dl. Expert?
3. Din 1986 pana in prezent s-a modifica unul dintre vecinii terenului de 600 m.p. . Dl Expert spune ca este o problema. Care este motivul? Nu putem lotiza terenul pe motiv ca unul dintre vecini s-a modificat?
Aceste impedimente relatate mai sus fac ca o masa succesorala compusa din 7 terenuri, Dl. Expert nu poate face Raportul de expertiza. Intrebarea este: Se poate face raportul de expertiza in care sa se mentionez aceste greseli si sa le rezolvam impreuna cu Instanta?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:00, 22 August 2017
Expertul trebuie sa raspunda la concret la toate obiectivele stabilite de instanta pentru expertiza si sa anexeze la raport documente care sa-i sustina punctul de vedere.
Existand neconcordante intre documentele prezentate de partile in cauza, in urma efectuarii de masuratori proprii, expertul va mentiona in raportul de expertiza situatia exacta din teren, urmand ca ulterior, toate documentele agricole sa se puna in concordanta cu hotararea instantei de judecata care se va da in baza raportului de expertiza.
Legat de sentinta civila deja existenta, expertul va prezenta instantei situatia si va propune instantei solutia corecta.
In final, instanta este singura in masura sa decida.
Multumesc. Inteleg ca Dl. Expert trebuie sa finalizeze raportul de expertiza.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
claudiubogdan81, utilizator
Daca va dispune de toate documentele utile si/ sau prin obiectivele fixate de instanta de judecata i s-a cerut sa faca propriile masuratori in teren si s-a stabilit un onorariu corespunzator in acest sens, expertul poate finaliza expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere ce trebuie facuta pentru instanta. claudiubogdan81 claudiubogdan81 Buna ziua, Sunt parat intr-un proces de succesiune si am urmatoarea situatie: 1. in I.A.P efectuata in ianuarie 2017 instanta a constatat gresit 250 mp. de ... (vezi toată discuția)
Probleme la lotizare claudiubogdan81 claudiubogdan81 Buna ziua, La unul din terenurile supuse succesiunii avem urmatoarea situatie. In anul 1987 s-a efectuat succesiune dupa unul din defuncti, care a decedat ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate gresite cadastru respins pamy pamy Buna seara, In anul 2006 am cumparat teren extravilan de pe 6 titluri de proprietate in suprafata de 6 ha ,aceasta suprafata de teren a apartinut bunicului ... (vezi toată discuția)