avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme la lotizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme la lotizare

Buna ziua,

La unul din terenurile supuse succesiunii avem urmatoarea situatie.
In anul 1987 s-a efectuat succesiune dupa unul din defuncti, care a decedat in 1986 s-au atribuit 250 mp și casa de sub teren.
In anul 2013 decedeaza al 2 lea defunct, terenul curti constructii fiind de 600 mp + 600 mp livezi, acestea figurand in titlu de proprietate, casa si terenul din certificatul de mostenitor emis in 1987 aflandu-se in cei 600 mp, c.c.. Instanta a cerut sa aducem succesiunea dupa defuncti, iar noi am adus succesiunea din anul 1987. S-a ajuns in final sa efectuam suucesiunea si sa angajam expertiza topometrica pentru lotizare. Domnul expertul spune ca nu poate efectua lotizarea deoarece terenul supus expertizei/succesiunii din titlu de proprietate coincide cu terenul de 250 mp din certificatul de mostenitor emis in 1987.

Cum se poate rezolva aceasta problema?
De ce domnul expert nu poate lotiza?

Cu stima,
Claudiu Moldoveanu
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
claudiubogdan81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:59, 16 August 2017
Sincer, asta il intrebati pe avocatul dv., caci eu nu vad un impediment si ar fi oricum dificil sa-l vad fara obiectivele expertizei in fata. Sau mai cereti lamuriri expertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere ce trebuie facuta pentru instanta. claudiubogdan81 claudiubogdan81 Buna ziua, Sunt parat intr-un proces de succesiune si am urmatoarea situatie: 1. in I.A.P efectuata in ianuarie 2017 instanta a constatat gresit 250 mp. de ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza ce nu poate fi finalizat. claudiubogdan81 claudiubogdan81 Avem dosar pentru iesire din indiviziune cu urmatoarele probleme: Dl expert ne spune ca nu poate finaliza raportul de expertiza pe motive ca: 1. unul din ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - partaj judiciar aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Indraznesc sa va supun atentiei un caz de partaj judiciar care se tot amana de la o luna la alta si care nu-l pot intelege deoarece nu am ... (vezi toată discuția)