avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot solicita in recurs si cheltuielile de judecata din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot solicita in recurs si cheltuielile de judecata din apel ? (instanta de apel a omis sa se pronunte pe acest aspect)

buna dimineata !
speta:
in decizia CAB scrie ca respinge cererea principala dar nu se pronunta pe cheltuielile de judecata desi acestea au fost cerute si demonstrate de catre parati.
amanunt important: comunicarea deciziei s-a facut la domiciliciul paratilor nu la domiciliul procesual ales de acestia. deci termenul de completare hotarare a expirat de mult, la fel ca si termenul de a face recurs sub acest aspect desi hotararea imi este favorabila.
Pot cere in recurs acordarea cheltuielilor de judecata si din apel si din recurs? daca da, care este temeiul juridic concret?

O solutie gen.. cerere de repunere in termenul de recurs la primul termen de recurs , pt a putea formula recurs si critica solutia instantei de apel ca nu s-a pronuntat si pe cheltuielile de judecata....e tambalaul prea mare si nu merita efortul aferent in opinia mea. mai ales ca timp.se mai lungeste dosarul inca 2 ani inutil pana caseaza dispozitia si se rejudeca in apel.
astept orice sugestie cu interes.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:22, 13 Noiembrie 2012
Se pot cere in recurs cheltuielile de judecata facute atat in apel, cat si in recurs, avand in vedere ca ele au fost solicitate. Nu ati precizat daca ati si facut dovada acestor cheltuieli.

Daca insa a trecut temenul de recurs, atunci nu aveti o alta cale decat repunerea in termen.

Se va judeca de catre instanta de recurs, neacordarea cheltuielilor de judecata nefiind motiv de casare cu trimitere pt rejudecarea apelului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Repercursiuni pentru un judecator a carui hotarare se caseaza dorinjean dorinjean Va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni are un judecator caruia i se caseaza o hotarare sau, in recurs, se modifica integral solutia Thanks a lot (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Luoana Mihaela Luoana Mihaela Instanta de recurs pronunta o hotarare care din punctul nostru de vedere nu este corecta . Mentionez ca este o hotarare irevocabila .Pot formula o contestatie ... (vezi toată discuția)