mihaela mita a scris:
Buna. Sunt noua pe aici. Ma aflu in aceeasi situatie. Am fost primita in profesie in urma ex in anul 2007. In prezent lucrez ca si cons jur. cu vechime de 4 ani si jum. definitiv. Ma intereseaza si pe mine subiectul, intrucat as vrea sa solicit inscrierea ca av def. Aveti asemenea decizii din anul 2009?????????S/a pronuntat consiliul baroului pana acum?
Buna. Deunazi am fost la Barou sa ma interesez de raspunsul la cererea mea de inscriere ca si avocat definitiv pt ca au avut loc intre timp 4 sedinte de Consiliu. Dna "simpatica" de la cancelarie m/a anuntat sec ca nu a intrat pe ordinea de zi pt ca se asteapta un punct de vedere de la UNBR pe marginea subiectului. Se pare ca mai sunt astfel de cereri la care nu s/a raspuns pana in prezent. Ce ma enerveaza e atitudinea asta nepasatoare. gen: de ce va obositi sa scrieti pt ca orcium va vom respinge cererea .
Interesant este ca, desi se zvoneste ca la baza refuzurilor sta Hotararea Congresului Avocatilor de asta vara (prin care au modificat, fara a publica in MOF, art. 281 din Statut) si, mai nou pe modificarile aduse Legii nr. 51/1995, in tara, alte Barouri au emis decizii favorabile in spete similare chiar in ianuarie a.c. (in conditiile in care hotararile Congresului sunt obligatorii pt toate organele profesiei !!!)
Nu ar fi rau sa mai bate/ti si Dvs un "cui" prin depunerea unei cereri similare. Dca suntem mai multi poate castigam ceva, nu doar RESPECT si EXPERIENTA:)