As avea si eu o intrebare. In septembrie am ramas fara loc de munca, ia din data de 2 oct mi-am depus actele pentru somaj, insa din cauza unor greseli produse de personalul de la AJOFM , adica mi s-a cerut statul de cotizatie pe numele de fata (eu fiind casatorita), a trebuit sa mai ceara inca o data statul de cotizatie. Asadar eu din luna octombire nu primesc soamj. Intrebarea mea este urmatoarea: voi primi somaj retroactiv? Multumesc.
inca nu imi e inregistrat dosarul pentru ca imi lipseste statul de cotizatie.....din greseala lor.....asadar sa inteleg ca primesc somaj din data inregistrarii dosarului?multumesc oricum pentru raspuns.
(1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a) incetarii raporturilor de munca;
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Somaj
lore1507
Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt ... (vezi toată discuția)