avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj retroactiv

As avea si eu o intrebare. In septembrie am ramas fara loc de munca, ia din data de 2 oct mi-am depus actele pentru somaj, insa din cauza unor greseli produse de personalul de la AJOFM , adica mi s-a cerut statul de cotizatie pe numele de fata (eu fiind casatorita), a trebuit sa mai ceara inca o data statul de cotizatie. Asadar eu din luna octombire nu primesc soamj. Intrebarea mea este urmatoarea: voi primi somaj retroactiv? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:28, 13 Noiembrie 2012
Nu cred ... depinde de data cand s-a inregistrat dosarul la AJOFM....
inca nu imi e inregistrat dosarul pentru ca imi lipseste statul de cotizatie.....din greseala lor.....asadar sa inteleg ca primesc somaj din data inregistrarii dosarului?multumesc oricum pentru raspuns.
Da, asa este ... va trebui sa actionati in judecata AJOFM-ul si sa dovediti ca este vina lor pentru neinregistrarea dosarului
Art. 38 din Lega 76/2002:

(1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a) incetarii raporturilor de munca;
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj lore1507 lore1507 Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj? jannka jannka Buna ziua,am lucrat cu CM din 1993 - iunie 2011(inclusiv),dupa care am ramas angajata dar statul de plata sa depus pe 0,urmand ca desfacerea CM sa fie in ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa ccc? Anca Corina Pop Anca Corina Pop Buna ziua, eu am avut contract de munca pe perioada determinata pana in februarie 2015. An intrat in CCC, care a expirat in 11.decembrie 2016. Acum sunt ... (vezi toată discuția)