avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri masa

Buna ziua,am o intrebare-un angajator poate sa nu-ti mai acorde tichete de masa daca a promis?Si poate sa nu-ti mai dea salariul cuvenit?
Am lucrat undeva si pe contract scria 8 ore dar in realitate stateam 12 ore,si acum nu mai vrea sa-mi dea tichetele de masa si vrea sa ma plateasca 8 ore nu 12 ce pot face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 17 Noiembrie 2012
Numai daca acordarea tichetelor de masa nu este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ..

Tichetele de masa nu se acorda si pentru orele suplimentare ... exista un pontaj al celor 12 ore lucrate?
Promisiunea nu are valoare legala.
Nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei, cf. art. 260 alin. 1 lit. i) Codul muncii.
nu stiu cum sa dovedesc ca am lucrat 12 ore zilnic de luni pana vineri,iar pontajul nu am cum sa-l vad,toata lumea ii stie de frica patroanei ea taie si spanzura acolo in firma
dar mi se pare normal sa acorde tichetele promise aferente macar celor 8 ore de munca mai ales ca in acea firma lucreaza "oameni importanti':hammer:
Promisiunea de acordare, daca nu este materializata intr-un document aplicabil angajatorului nu are nicio valoare juridica ... poate morala.
mai este o problema ,pentru un nr de zile lucrate in noiembrie mi-a spus ca nu mai vrea sa ma plateasca,ce e de facut?
mentionez ca exista contract si pe 1/2 luna noiembrie
va rog mult spuneti-mi la ITM am vre-o sansa si cum sa procedez

Alte discuții în legătură

Contract pt 160 de ore / muncim 250 de ore alina1515 alina1515 Buna ziua, Lucrez ca receptioner hotelier de 1 an de zile. Pe contractul de munca este specificat un salariu brut de 1200 de lei si o norma de munca de 8 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma sfatuiti, cum dau tichetele de masa. ... PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti, cum dau tichetele de masa. Din luna noiembrie angajatele lucreaza in ture, astfel ca angajat a lucrat: In data de 1 XI a ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa - repartizare inegala a programului Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o societate care ponteaza 12 L 12 L 12 L. 1. E corect un astfel de pontaj? Se respecta repausul de 24 ore, dupa lucrul de 12 ore. Mai e ... (vezi toată discuția)