avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Profesor in strainatate Statutul personalului didactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Profesor in strainatate Statutul personalului didactic

Buna ziua,


Sunt incadrat ca profesor titular in sistem( nu in cadrul scolii) din anul 2010. In primavara anului 2012 m-am inscris in Programul Headmasters Conference Scheme - un program de formare profesionala si de acumulare de experienta intr-o scoala britanica in calitate de profesor asistent si pe care l-am si castigat.
In vara acestui an mi-am depus cererea la scoala prin care am mentionat motivul pentru care am cerut concediu fara salar pentru un an(contract de munca in strainatate in calitate de profesor plus contractul incheiat intre mine si scoala britanica). Cererea mi-a fost aprobata.
Dupa ce am conspectat noua lege privind formele de angajare a personalului didactic( iata mai jos) am gasit un paragraf cum ca:


(5) Personalului didactic titular cu contract pe perioadă nedeterminată solicitat în străinătate pentru predare, cercetare, activitate artistică sau sportivă, pe bază de contract, ca urmare a unor acorduri, convenţii guvernamentale, interuniversitare sau interinstituţionale, i se rezervă postul didactic.


Va rog sa-mi spuneti daca conform acesui alineat imi pot prelungi sau nu conctractul de munca cu scoala din Anglia si pentru ce perioada imi pot prelungi rezervarea postului de acasa.( in acel paragraf nu apare o durata, si imi da de inteles ca as putea sta chiar si 5-10 ani)




Iata sursa:


[ link extern ]



Art. 255 Legea 1 2011 Forme de angajare a personalului didactic Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar


CAPITOLUL I
Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar

SECŢIUNEA a 4-a
Forme de angajare a personalului didactic



(5) Personalului didactic titular cu contract pe perioadă nedeterminată solicitat în străinătate pentru predare, cercetare, activitate artistică sau sportivă, pe bază de contract, ca urmare a unor acorduri, convenţii guvernamentale, interuniversitare sau interinstituţionale, i se rezervă postul didactic.





Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: FinlandDream , utilizator 13:01, 2 Iulie 2017
Multumesc frumos:) Oare este cineva in situatia mea?! Mersi
Bună ziua,
Momentan sunt profesor titular într-un liceu din Oradea. In primăvara anului 2012 m-am înscris in Programul Headmasters Conference Scheme - un program de formare profesională și de acumulare de experiență într-o școală britanică în calitate de profesor asistent și pe care l-am și câștigat alături de câțiva înscriși. În perioada 01.09.2012-31.08.2013 prin intermediul bursei pentru profesori denumită Headmasters Conference Scheme am lucrat la o școală din Anglia. Totul a fost posibil prin intermediul Consiliului Britanic din București care este colaborator cu Ministerul Educației Naționale. Interviul și procesul de selecție a fost organizat de Consiliul Britanic. In vara anului 2012 mi-am depus cererea la școala din Oradea prin care am menționat motivul pentru care am cerut concediu fără salar pentru un an. Cererea mi-a fost aprobata conform Legii 1 2011, Art 279 - Personalul didactic titular care din proprie iniţiativă solicită să se specializeze/să continue studiile are dreptul la concediu fără plată. Durata totală a acestuia nu poate depăşi 3 ani într-un interval de 7 ani. Aprobările în aceste situaţii sunt de competenţa unităţii şcolare prin consiliul de administraţie, dacă se face dovada activităţii respective.
Aș dori să mă interesez dacă această perioadă de un an lucrat în învățământul din Anglia, se consideră vechime în învățământ și/sau vechime în muncă în România? Dacă da, atunci care sunt pașii pe care trebuie să-i urmez pentru a-mi fi recunoscută această perioadă?
Deoarece există acele tranșe de vechime în muncă în învățământ mi-ar prinde bine această perioadă. Menționez că am 34 de ani și fără perioada din Anglia am 8 ani și 10 luni lucrate iar tranșa următoare este de la 10 la 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata pentru cadrele didactice titulare Neculai Despina Neculai Despina Cadrele didattice titulare care au avut deja un an de fara platai isi pot pastra titulatura in conditiile in care frecventeaza un curs de formare in ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca lidiaflorentina lidiaflorentina Buna seara, As vrea sa stiu daca sunt profesor -titular cu contract pe perioada nedeterminata si am dat concurs in alta parte , dar postul este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Rezervare catedra in invatamant adafelix adafelix Sunt angajata la o scoala si as dori sa fac rezervare de catedra.Care sunt conditiile rezervarii unei catedre in invatamant ?Care este perioada maxima de ... (vezi toată discuția)