avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Din contestator in parte vatamata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Din contestator in parte vatamata?

Buna ziua. Acum 2 luni am depus o contestatie la un proces verbal de contraventie( pt apel abuziv 112) la sectia de Politie care a eliberat respectivul proces verbal si azi am primit o citatie pt a ma prezenta la aceeasi sectia de Politie unde am depus contestatia pt a da o declaratie in calitate de parte vatamata privind cauza unui dosar penal. Nu inteleg de ce sunt eu parte vatamata a unui dosar penal din moment ce nu am depus plangere. Contestatia depusa de mine la Politie nu ar fi trebuit sa ajunga la Tribunal? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 14:22, 14 Noiembrie 2012
1) DA, Contestația dvs. trebuia să ajungă în instanță și să fie judecată ;
2) a da o”declaratie in calitate de parte vatamata privind cauza unui dosar penal”, organul de cercetare penală-o echipă, din polițiști condusă de la parchet de către un procuror-șeful echipei, MAI ÎNTÂI are obligația legală să vă aducă la cunoștință despre ce fel de dosar penal e vorba : NU dați nicio declarație cu forța, eventual solicitați alt termen ca să vă însoțească un BUN avocat penalist.

Raspunsuri veti primi de la politistul care se ocupa de caz.. poate e vreo confuzie.

Daca ati depus contestatie, inseamna ca ati dat telefon pt motiv intemeiat, pt ce ati apelat atunci la 112 ? poate are legatura cu ce ati reclamat
Mergeti la politie si veti afla detalii.
Nu se poate ghici asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare politie pentru semnalare miros de gaze, amenda 500 de lei raioch raioch acum aproape o luna am apelat 112 pentru a semnala miros de gaze intr-o intersectie din vecinataea locuintei. la fata locului au venit si doi politisti care ... (vezi toată discuția)
Refuzul acordarii unei copii a procesului verbal de constatare creative_junkie creative_junkie Bine v-am gasit. 1. Am inteles (citind forumul) ca daca sunt partea vatamata (intr-un proces de lovire si alte violente) ar fi trebuit ca in termen de 15 ... (vezi toată discuția)
Extinderea urmaririi penale mary6 mary6 Buna dimineata. 1. Avand in vedere ca in cursul urmaririi penale in rem pt moarte suspecta,dupa efectuarea unui supliment de expertiza la raportul de ... (vezi toată discuția)