avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare la functia de presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare la functia de presedinte de asociatie

Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza orice activitate ce tine de prerogativele sale ,ce urmari legale poate suporta ?
Cel mai recent răspuns: tiberiu8mai , utilizator 22:40, 13 Noiembrie 2012
tiberiu8mai a scris:
Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza orice activitate ce tine de prerogativele sale ,ce urmari legale poate suporta ?

Cel mai simplu si repede este sa convocati o sedinta a membrilor comitetului executiv. In aceasta sedinta numiti un membru al comitetului ca vicepresedinte, predati-i stampila si unele documente daca aveti asupra dumnaevoastra si spuneti-le ca va retrageti din motive medicale, ca plecati din tara, va insurati, ca plecati la Polul nord...
Puteti sa-i indrumati, explicandu-le ca este o procedura legala ca presedintele sa numeasca un vicepresedinte cat acesta nu-si poate indeplini indatoririle, iar acest vicepresedinte are obligatia de a convoca adunarea generala in maxim 3 luni pentru alegerea altui presedinte.

Daca nu va retrageti legal si ramaneti presedinte dar refuzati orice activitate, asa cum spuneti mai sus, puteti fi amendat de primarie la sesizarea unui proprietar, puteti fi actionat in judecata ca detineti stampila si actele asociatiei si nu vreti sa semnati documentele...

multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are un presesdinte de bloc? OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna seara,mi s-a propus sa fiu \"presedinta\"unei asociatii de locatari,nu stiu ce atributii ar trebui sa am,daca ma puteti ajuta,va multumesc frumos.O seara ... (vezi toată discuția)
Abuz presedinte asociatie LIoanna LIoanna Presedintele asociatiei refuza sa prezinte Comitetului Asociatiei lamuriri precum cati anjajati are blocul.Refuza sa arata documente precum statul de plata, ... (vezi toată discuția)