avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silitã persoanã decedatã
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silitã persoanã decedatã

Bună seara, vă rog să ma ajutaţi şi pe mine în următoarea problemă: Soţul meu a primit o locuinţă pe bază de testament de la mătuşa mamei lui dar nu s-a făcut succesiune. Mătuşa este decedata din 27.04.2006 înainte cu 6 luni de a muri a cumprărat 2 televizoare prin credit cu cupon de pensie. După ce a murit nu s-au mai achitat ratele scadente şi la ora actuală primesc notificare de executare silită pe numele mătuşii decedate. Pe soţul meu care este proprietar prin acel testament făcut la notar îl execută silit. Vă rog să mă ajutaţi în rezolvarea acestei probleme.
Cel mai recent răspuns: MIRELAIONICA , utilizator 20:33, 13 Noiembrie 2012
cine acceptă activul (de exemplu, imobilul, trebuie să accepte și pasivul : eventualele datorii).Ar fi bine să contactați banca și să achitați debitul și scăpați de bancă.În caz contrar: un executor vă poate executa silit.
Ce inseamna pentru dvs. "il executa silit"? Este incuviintata executarea, ati primit somatia, s-a infiintat o poprire etc. Executarea silita impotriva persoanei decedate se face potrivit 397-398 Cod procedura civila, cu o somatie pe numele mostenirii emisa in prealabil. Depinde si cat timp a trecut de la neachitarea debitului, pentru ca din 2006 pana in prezent se pune si problema prescriptiei. In functie si de suma in discutie, probabil ca ar fi indicat sa consultati un avocat cu toate actele, pentru ca sunt mai multe posibilitati si variante.
Domnul n53 il invatati prost pe initiatorul topicului. Mai intai prescriptia, apoi capacitatea de folosinta, apoi suma, apoi contestatia si compensarea cheltuielilor si abia la sfarsit vedem cine, cui si ce datoreaza. 2 televizoare nu sunt un imobil.
DanGeorgescu Creditul a fost făcut la banca în baza cuponului de pensie, suma datorată la ora actuală este de 1.516,48 RON(probabil că sunt penalităţi şi dobânzi, deoarece acele tv în 2006 nu valorau mai mult de 900 ron). Acest credit a fost preluat de[ editat] Am primit acasa o notificare de executare silita precum că am fost vizitat de către ei. Notificarea este pe numele decedatei. Creditul a fost făcut în 12.2005 titularul de credit a murit în 27.04.2006. De la data decesului nu s-a mai achitat nimic. Succesiune nu s-a făcut este pur şi simplu un testament.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cand spuneti notificare de executare silita intelegeti o notificare, nu? Adica actul e trimis de ei, nu de un executor (adica nu e semnat de executor ca expeditor).

Puteti sa ii ignorati linistita. Firma respectiva e renumita pentru faptul ca trimite notificari decedatilor, pentru debite prescrise etc. Luati plicurile, dar cat timp nu primiti o citatie de la o instanta sau o somatie de la un executor judecatoresc (chiar asa trebuie intitulata, somatie si semnata de executor, nu de altcineva) nu aveti de ce sa va faceti griji. Din pacate nu aveti cum sa ii reclamati, pentru ca corespondenta va pot trimite...
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Cabinet Individual de Avocat Georgescu Dan Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Executare casa ipotecata! mircea_1973 mircea_1973 Buna seara ! Cum decurge procedura de executare a unei case ipotecate la care garantul ipotecar este decedat si exista mai multi mostenitori ? Prin ... (vezi toată discuția)
Drept civil sderw sderw X-(va rog sa ma ajutati.in 2007 am obt o hot jud def si irev prin care trebuia sa platesc o sulta de 12900 ron din care am reusit sa platesc 4000 ron anu ... (vezi toată discuția)