avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facilitarea accesului in subsolul blocului !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facilitarea accesului in subsolul blocului !

Am un spatiu comercial situat la parterul blocului si tin sa precizez ca nu este apartament transformat in spatiu comercial si nu am acces eu sau un instalator autorizat in subsolul blocului din cauza unui lacat. Nu pot intra in posesia cheii acelui lacat deoarece "seful de scara" refuza sa-mi dea cheia pentru ca el "face legea in scara si da cheia la cine vrea". As dori sa inlocuiesc o teava si mici verificari, nu doresc sa fac vreo modificare in sistemul de termoficare sau canalizare.
Mai tin sa precizez ca acest "sef de scara" mi-a solicitat verbal sa mut tevile de alimentare si canalizare din subsolul blocului (alimentarea cu apa este distincta si contorizata separat, nu a blocului, executata conform proiect si contract cu Apa Canal). Este intemeiata aceasta solicitare ?
Va rog sa ma indrumati sau sa-mi spuneti unde sa ma adresez (in calitate de proprietar al spatiului) sa pot rezolva aceasta problema si impotriva cui sa ma indrept, pentru ca magazinul nu poate functiona fara apa si caldura (facuta de centrala proprie).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: constantinescu viorel , utilizator 22:55, 31 Ianuarie 2009
Eu cred ca este dreptul dvs. sa aveti acces la partile comune ale blocului..
daca aveti toate actele in ordine, nu va poate cere sa le mutati..ati avut si acordul asociatiei cand ati facut acele lucrari?

aveti varianta de a-l chema in judecata..obligatia de a face, adica sa va permita accesul. dar oare merita, ca de la un amarat de lacat, relatiile de..buna vecinatate si..coproprietate fortata..sa ajungeti ..prin "tribunale"?
Incercati cu diplomatie...ca doar stiti ca romanilor nu e bine ..sa le dai "sefia.."

av. Ileana Schwarz
Atata timp cat aveti tevile si contoarele in acelasi subsol aveti dreptul si chiar obligatia de a va verifica si repara instalatia proprie. Seful de scara face parte din categoria "tartorilor, stapani pe tarlaua mostenita de la ta-so". Mergeti la Presedintele asociatiei de proprietari si cereti printr-o cerere scrisa in doua exemplare (unul sa ramana la Dv. semnata de presedinte) sa vi se permita accesul in subsol si chiar o cheie. In cazul in care vi se refuza sistematic acest lucru, puneti mana pe o panza de bomfeier si taiati lacatul. Nu vi se poate face nimic deoarece aveti dreptul sa intrati in subsol ca proprietar caruia alt proprietar ii refuza colaborarea. Sper sa nu ajungeti la aceasta solutie. Astept noutati.
Va rog sa ne credeti ca am incercat sa rezolvam pe cale amiabila orice problema am avut-o cu dl. administrator de 10 ani si nu am reusit niciodata X-(. Nu stim daca inainte de a ne adresa tribunalului mai putem sa ne adresam altor organe competente sa ne sprijine in rezolvarea acestei probleme. Domnul administrator ne-a amenintat ca taie tevile noastre din subsolui "LUI " si sa le tragem noi pe unde vrem. Mentionez ca spatiul comercial nu este transfomat dintr-un apartament, ci a avut aceasta destinatie de la finalizarea constructiei blocului, alimentarea cu apa rece se va face conform proietului si contractului de furnizare a apei de catre Apa Canal S.A.Galati, iar incalzirea cu centrala proprie, ambele instalatii fiind total separate de instalatiile blocului, avind toate avizele necesare eliberate de societatile competente. Va rog sa ma indrumati spre autoritatile competente ce ne pot ajuta :(( .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul in subsolul blocului tiberiu8mai tiberiu8mai Buna seara. Accesul in subsolul blocului (subsol tehnic) se poate face conform hotararii asociatiei de proprietari sau exista reglementari in legea 230, dar ... (vezi toată discuția)
Va rog sa mi spuneti cum putem să procedăm in cazul in care ... Maiamaia1 Maiamaia1 Va rog sa mi spuneti cum putem să procedăm in cazul in care locuim la bloc , iar subsolul blocului este inundat cu apă din instalațiile de canalizare de ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic tranformat in boxe irina maria baros irina maria baros buna ziua, in luna iunie 2010 am cumparat un apartament.Inca de atunci mi s-a spus ca la subsolul blocului exista boxe, insa ''pentru cei mai vechi'' locatari ... (vezi toată discuția)