avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Perchezitie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Perchezitie

Buna seara.
Este prima oara cand ma adresez pentru probleme juridice.
Acum fix o saptamana am fost ridicat de trupele DIAS din bucuresti , unde locuiesc in momentul de fata , impreuna cu 5 politisti de la IPJ al localitatii de domiciliu, pentru o presupusa frauda cu tichete de masa, respectiv tichete de masa cu numele tatalui meu.Dupa ce mi s-a perchezitionat casa si s-au gasit 2 telefoane, 2 laptopuri si 3 memory stick-uri am fost dus la locul de munca unde s-au luat declaratii de la administratorii societatii si de la colegii mei incercand a se afla daca cineva stie de fapta pentru care eram cercetat penal din luna august.
Dupa ce s-a facut o perchezitie si la locul de munca, am fost dus la IPJ de domiciuliu unde am fost pus sa dau declaratii si unde dupa ce am ajuns s-a obtinut mandatul pentru perchezitie informatica asupra telefoanelor, laptopurilor si stickurilor.
In urma perchezitiei de la locuinta de unde am fost ridicat si perchezitia informatica nu s-au gasit probe incriminatorii.Cum am precizat tichetele de masa erau tiparite cu numele tatalui meu insa in aceeasi zi acesta a fost chemat la sectie si a confirmat declaratia mea ca nu s-a mai intalnit cu mine de 3-4 ani.
Dupa toate aceste fapte mi s-a spus ca pot merge acasa si ca "am avut ghinionul" de a fi eu cel perchezitionat si ca au mers pe o pista gresita.
Va rog daca cineva ma poate sfatui si daca pot actiona in justitie aceasta perchezitie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 11:54, 14 Noiembrie 2012
DA, acel mandat a fost emis de un judecător la materialul prezentat de un procuror.Potrivit afirmațiilor dvs. NU sunteți vinovat.Pt aceste neplăcute ”întâmplări” adică vătămarea cetățeanului statului de drept și ca cetățean comunitar, contactați un BUN avocat și solicitați chemarea în judecată a Statului Român prin reprezentant legal-MFP.Ați putea chema și judecătorul, procurorul și TOATà trupa Poliției ce a făcut parte din acea echipă condusă de un procuror.
Daca este o greseala puteti deschide proces insa va fi greu cu daunele materiale.
Instantele sunt foarte zgarcite in aceasta privinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni informatice mariuscostel mariuscostel Buna ziua. Am si eu o mare problema,dar si cateva dileme in acelasi timp. Pe data de 11 mai 2016,la ora 06.10,am avut \"onoarea\" de a primi in locuinta pe ... (vezi toată discuția)
Confiscare bunuri andreicristi andreicristi buna dimineata! Imi cer scuze daca intrebarea este mai ciudata, am vazut stiri pe internet (de exemplu pt trafic de droguri sau filme descarcate pe torenti ... (vezi toată discuția)
Document perchezitie informatica ciurli_si_burli ciurli_si_burli In urma perchezitiei informatice am semnat un raport in care se prezenta continutul gasit. Dupa semnarea acestuia, am asteptat sa mi se inmaneze un exemplar si ... (vezi toată discuția)