avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract comodat

Cum (unde) se incheie un contract de comodat ? La notar sau unde ?
Cel mai recent răspuns: toni az , utilizator 17:58, 3 Decembrie 2012
Pentru încheierea unui contract de comodat nu este prevăzută nici o condiție de formă.
Deci puteți să-l încheiați pur și simplu printr-un inscris sub semnătură privată (adică un înscris care să prevadă condițiile contractului și semnăturile părților), sau puteți să-l încheiați la notar, dar încheierea contractului la notar nu e obligatorie.
Da , e bine sa fie autentificat la notar

IGHI a scris:

Da , e bine sa fie autentificat la notar

De ce „e bine”?

Forța probantă a unui inscris în acest caz este aceeași.
Singura diferență este că la notar se plătesc niște bani...
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Patrick_, utilizator
nu exista conditia autentificarii pentru contractul de comodat, asa ca puteti sa-l incheiati si doar intre voi partile cocontractante.
Am inteles. Multumesc. Cu stima.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat maria_corina29 maria_corina29 cum sa procedam pentru un contract de comodat? sotul meu are pe numele lui doua masini, cand a cumparat-o pe a doua, pe prima i-a dat-o tatalui lui care ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)
Termen contract de comodat Dispozitiile finale dintr-un contract de comodat prevad ca acesta este "redactat si atestat de dl avocat X, astazi, 22.06.2004, in 3 exemplare...", iar pe ... (vezi toată discuția)