avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatie somaj - functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatie somaj - functionar public

O mare rugaminte pentru cei care se pricep - lucreaza in domeniu: sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: un functionar public poate beneficia de indemnizatie de somaj doar daca este disponibilizat, prin desfintarea postului, sau este posibil si prin desfacerea contractului de munca, in alt mod, eventual blocarea postului pentru o perioada (1 an de ex.), fara ca postul sa fie desfintat definitiv? As vrea sa ajut un coleg, care este nevoit sa plece din localitate, unde deocamdata nu are loc de munca, iar seful institutiei in care acest coleg este functionar public ar fi de acord sa-l trimita in somaj, dar cu conditia sa nu fie nevoit sa-i desfinteze postul definitiv. Nu stie cum l-ar putea ajuta ! Va rog mult sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat!
Ioana
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 07:39, 14 Noiembrie 2012
Din Legea 188/1999

ART. 89
Incetarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici are loc in urmatoarele situatii:
a) demisie;
b) transfer;
c) eliberarea din functie;
d) destituirea din functie;
e) pensionarea pentru munca depusa si limita de varsta ori pentru invaliditate de gradul I sau II;
f) deces.

ART. 92
Conducatorul autoritatii sau institutiei publice va dispune eliberarea din functie a functionarului public in urmatoarele cazuri:
a) s-a ivit un motiv legal de incompatibilitate;
b) autoritatea sau institutia publica si-a incetat activitatea ori a fost mutata intr-o alta localitate, iar functionarul public nu vrea sa o urmeze;
c) in conditiile prevederilor art. 62 alin. (2);
d) autoritatea sau institutia publica isi reduce personalul ca urmare a reorganizarii, prin reducerea unor posturi de natura celui ocupat de functionarul public, si acesta refuza oferta Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim in cazul angajarii pe perioada determinata crisandaniela crisandaniela Daca am fost angajata pe perioada determinata pot fi destituita din functie inainte de termenul precizat la angajare,precizez ca pe aceasta perioada sunt ... (vezi toată discuția)
Reducere personal - reorganizare activitate prin reducerea postului, art.99 lit.b) legea 188/1999 alinus1128 alinus1128 Buna ziua, Solicit ajutor va rog in urmatoarea problema: In curand dl primar va trimite in somaj mai multi functionari publici, conform art.99 lit b) ... (vezi toată discuția)