avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de stabilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de stabilitate

Salutare tuturor!
Multumesc pentru ajutorul dat in rezolvarea dosarului de pensie al sotului. Acum va rog sa ma ajutati si pe mine.
Sunt profesoara cu o vechime de peste 20 de ani , dar nu beneficiez de sporul de stabilitate.Problema este ca multi ani am lucrat ca profesor necalificat si eram angajata de la 15 septembrie la 15/20/22 august si astfel aparea intrerupere in fiecare an. #-o Acum sunt calificata si titulara si am peste 6 ani de cand am terminat facultatea, dar , urmand cursurile la zi , nu am putut avea norma intreaga pe perioada studiilor, ci doar 66%. Intrebarea mea este legata de aceasta perioada in care am functionat doar cu 66% din norma, daca poate intra in calcul pentru a mi se da spor de stabilitate ( pe decizia data de inspectorat , pentru aceasta perioada in care am lucrat doar cu jumatate de norma,era trecut intotdeauna 1 septembrie-31 august si , astfel, nu ar mai fi intrerupere de activitate, iar impreuna cu cei 6 ani de cand lucrez ca profesor calificat s-ar face peste 10 ani ).Va rog mult sa ma ajutati si sa ma lamuriti in aceasta problema (sau ar trebui sa-mi iau grija si sa mai astept inca vreo 3 ani si jumatate ?X-()
Multumesc
Sporul de stabilitate prevăzut la art. 50 alin. (11) din Legea nr. 128/1997, cu modificările si completările ulterioare, se acordă pentru o vechime efectivă, neîntreruptă în învătământ de peste 10 ani personalului didactic auxiliar care îsi
desfăsoară activitatea în învătământ. Prin vechime efectivă, neîntreruptă în învătământ de peste 10 ani se întelege activitatea realizată în calitate de personal didactic cu contract de muncă într-o unitate/institutie de învătământ. Personalului didactic auxiliar care a fost încadrat pe functie didactică de predare în timpul celor 10 ani, i se consideră vechime neîntreruptă si perioadele în care acesta a avut catedră rezervată în învătământ.
Sporul de stabilitate se acordă personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada când a fost acumulată vechimea efectivă a celor 10 ani neîntrerupti în învătământ, conform celor de mai sus.
Multumesc mult pentru raspuns, dar tot nu sunt prea lamurita.#-o
Perioada cat am lucrat cu aproximativ 67%, poate intra la vechime neintrerupta , in conditiile in care decizia de angajare data de inspectoratul scolar este de la 1 septembrie -31august(dupa cum este , de altfel, mentionat si in cartea de munca) ?
Imi cer scuze pentru insistenta, dar as vrea sa stiu cu certitudine , de la un specialist, pentru a putea actiona in consecinta.
Multumesc inca o data.
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2009
blajdominica, utilizator
Este considerata vechime neintrerupta, chiar daca nu este decat 66 - 67% .
Perioada in care ati lucrat in procent de 67% este considerata vechime neintrerupta in munca.
Prin vechime efectivă, neîntreruptă în învătământ de peste 10 ani se întelege activitatea realizată în calitate de personal didactic cu contract de muncă într-o unitate/institutie de învătământ. Prin urmare, nu se face distinctie intre un cadru didactic cu norma intreaga sau cu norma partiala.
=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Mii de multumiri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Spor de stabilitate in invatamant viorelada viorelada Buna ziua,sunt educatoare si lucrez in invatamant de 34 de ani timp in care am avut aproximativ 3 luni de concediu fara plata. De 7 ani m-am mutat intai ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate natura natura Aș dori să cunosc cum se aplică legea 63/2011: lucrez în învățâmânt ca titulară din 1997,și am doi copii cu care am concediu de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime in invatamant comangentiana comangentiana Am 28 ani vechime in invatamant din care primii 14 ani neintrerupti ca profesor necalificat si urmatorii 14 calificat in aceeasi disciplina cu gradul unu . Ce ... (vezi toată discuția)