avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SPOR VECHIME IN INVATAMANT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SPOR VECHIME IN INVATAMANT

Am 28 ani vechime in invatamant din care primii 14 ani neintrerupti ca profesor necalificat si urmatorii 14 calificat in aceeasi disciplina cu gradul unu . Ce spor de vechime voi avea la calculul salariului de incadrare ?
Cel mai recent răspuns: comangentiana , utilizator 15:32, 9 Octombrie 2014
Legea nr.63/2011, Anexa 5 Metodologie de Calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant

art.4
Sporul de vechime in munca se calculeaza prin aplicarea procentelor corespunzatoare la salariul de baza, calculat ca suma intre lit. A, B, C, D, E, proportional cu timpul efectiv lucrat in programul normal de lucru, astfel:
Transe de vechime in munca Cota din salariul de baza intre 3 si 5 ani 5% de la 5 la 10 ani 10% de la 10 la 15 ani 15% de la 15 la 20 de ani 20% peste 20 de ani 25%

In speta, veti beneficia de un spor de vechime in cuantum de 25%.
Deci vechimea pentru care voi fi retribuita calificat grad 1 va cuprinde si cei 14 ani munciti ca necalificat ,in total 28 ani
Se ia in considerare toata vechimea in munca.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi si sporuri monica41 monica41 Am in cartea de munca 20 de ani si 8 luni, vechime totala din acestia in invatamant 18 ani si 4 luni , dintre acestia 8 ani necalificata iar restul calificata ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate blajdominica blajdominica Salutare tuturor! Multumesc pentru ajutorul dat in rezolvarea dosarului de pensie al sotului. Acum va rog sa ma ajutati si pe mine. Sunt profesoara cu o ... (vezi toată discuția)
Incadrarea cu salariul minim remuss remuss Buna ziua.Am un verisor care lucreaza la o scoala,muncitor si nu are nici salariul minim pe economie.Cum se poate ca secretarul de la scoala sa spuna ca la un ... (vezi toată discuția)