avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna

As dori un raspuns de la cineva autorizat daca este legala clauza la angajare la firma atlassib care spune ca trebuie semnata o clauza prin care ma oblig sa platesc 10 mi roni in caz ca parasesc firma timp de 3 ani, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 14 Noiembrie 2012
Ar putea fi o clauza abuziva in contract, mai ales daca nu v-au scolarizat ei, pe cheltuiala lor... In astfel de cazuri se accepta clauze penalizatoare cu termene si despagubiri de achitat. Pe de alta parte, daca dvs doriti acel post, probabil semnati si semnand v-ati insusit cerinta firmei... Nu cred ca ei va obliga sa semnati, doar ca daca nu semnati, nu va vor angaja... Asa ca, sunteti oarecum santajat...
Încalca libertatea muncii, fiind prin urmare lovita de nulitate, clauza din contractul individual de munca prin care se interzice salariatului sa paraseasca unitatea o anumita perioada de timp, fara a exista premisa pregatirii profesionale a salariatului la cererea şi pe cheltuiala angajatorului, în condiţiile art. 198 alin. (1) din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenție Dada33 Dada33 Cum pot proceda dacă odată cu contractul de munca am semnat la notar și o convenție prin care ma oblig sa rămân in firma 10 ani altfel ma oblig sa ... (vezi toată discuția)
Perioada fixata de angajator Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Un angajator poate fixa o perioada pentru angajat in care lui sa ii fie interzis sa paraseasca locul respectiv de munca? De exemplu, o persoana ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Andra_anastasiu Andra_anastasiu Buna ziua, imi puteti spune daca un angajator ma piate obliga prin contract sa nu parasesc locul de munca inainte de o data prestabilita? (vezi toată discuția)