avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati retroactive plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati retroactive plata intretinerii

Buna ziua, am avut de plata 9 luni de intretinere (suma 2.500 lei). Dupa o discutie cu administratoru si presedintele blocului mi au propus ca daca achit suma integral ma scuteste de la plata penalitatiilor. Dupa , am achitat aceasta suma integral fiind pe 0 restanta. Acum, dupa ce s-a strans suma de aproape 1.000 de lei, administratora mia trimis o foaine pe care trebuie sa platesc acesti bani plus inca penalitati de 1.200 lei si pe suma de 2.500, motivand ca eu mi am luat un angajament (ceea ce nu este adevarat) ca sa nu mai raman niciodata cu restante la intretinere. Dupa ce am platit suma de 2.500 de lei si m a scutit de la penalitati mai are dreptul sa le mai ceara dupa 6 luni (adica retroactiv)? Si inca o intrebare, eu sunt sigut ca platesc mai mult la apa calda si rece. Unde pot verifica unde se duce surplusul meu de bani din moment ce eu singur locatar al apartamentului platecs in media 100 ron la apa calda si rece? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:53, 22 Noiembrie 2012
Din postarea dvs rezulta contradictii evidente
Pentru raspuns la obiect clarificati situatia
eu sunt sigut ca platesc mai mult la apa calda si rece
De unde aveti dvs aceasta siguranta ?
Ca sa va clarificati aspectele care va suscita interesul,aveti la indemana fie prevederile art 10 din L nr 230/2007 care dau dreptul in favoarea proprietarului
sa cunoasca orice aspect al activitatii asociatiei de proprietari si au acces la cerere la orice document al acesteia

Mai mult ,aveti dreptul in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere sa formulati contestatie la presedintele de asociatie,in temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007.
Presedintele detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Dvs ati facut un angajament scris cu asociatia sau conducerea a facut o decizie scrisa atunci cand v-au scutit de penalizari? Daca raspunsul este nu, atunci calculul penalizarilor pe care vi-l solicita acum este legal - daca exista un PV de stabilire a cuantumului acestora - dvs neavand decat sa probati cele afirmate.
Cititi intelegerea, angajamentul facut cu asociatia si vedeti daca in acesta se specifica ceva de obligatia de a plati penalizarile scutite, in cazul in care nu respectati acel angajament.
Asa ar fi corect si legal. Asociatia scuteste restantierul de plata penalizarilor daca acesta-si achita toate debitele (mai putin penalizarile aferente) dar in cazul in care restantierul nu respecta angajamentul sa fie obligat la plata integrala a penalizarilor calculate.
eu am factura de 2.500 lei pe suma platita integral. cand am platit suma aceasta mia zis ca asociatia a luat decizia sa ma scuteasca de la datorii daca platesc suma integral de 2.500. nu mia dat nimic scris. doar o foaie semnata de presedintele blocului ca a luat act ca am platit suma de 2.500 integral. la ultima discutie telefonica cu care am avut-o cu dansa mia zis ca ea poate sa imi dea penalitati de cand vrea ea si cand iam zis ca o actionez in judecata pentru furt si inselaciune si ca o reclam si la organele competente... a inceput sa imi zica ca cu cine vorbeste ea la telefon... ca nu are siguranta ca sunt eu locatorul de la apartamentul respectiv. asta este dovada de ce? adica practic imi spuneti ca orice administrator din bloc poate sa dea penalizari retroactive cand vrea el?
Dv.ar trebui sa considerati ca vi s-a facut o favoare prin faptul ca ati fost scutit de penalizari si, in consecinta, sa va platiti lunar cotele de intretinere fara a mai ramane restantier.
Sa stiti ca nu in multe asociatii se intampla asa ceva. Restantierii nu sunt scutiti prin lege si pentru niciun motiv de penalizari.

Dar observ ca dv. credeti ca vi se cuvine acest favor. Nu vi se cuvine. Probabil ca o promisiune ati facut, fie si verbala, ca va veti plati cotele de intretinere.
Nu v-ati tinut de cuvant si acum, poftim, poate sa va ceara sa platiti penalizarile de care ati fi fost scutit.

Alte discuții în legătură

Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Temeinicia calculului penalitatilor geta-taby geta-taby Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare ... (vezi toată discuția)
Anulare penalizare la plata integrala a cotelor de intretinere andreeaneagu andreeaneagu Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca se anuleaza toata suma adunata la penalizare in momentul platii integrale a tuturor restantelor de la cotele de ... (vezi toată discuția)