dudescu a scris:
Ce pot face d.p.d.v. legal pentru a nu plati sau pentru a-mi recupera banii asiguratorului celui accidentat.
Multumesc.
Ce document ati primit dvs, de la ei? Parerea mea ca atata timp cat dvs faceti dovada ca ati radiat masina de la impozite dupa numele dvs cu 2006, nu are cine sa va traga la raspundere. Eu va sfatuiesc sa mergeti la impozite si taxe si sa le cereti sa instiinteze primaria celui caruia i-ati vandut dvs in 2006, nu va intereseaza urmatorul proprietar care a facut accidentul, dvs tb sa rezolvati in sensul ca acela sa figureze impus la impozite cu masina din 2006. Am sa va scriu in baza carui articol puteti sa cereti celor de la impozite sa instiinteze primaria unde isi are domiciliul cel caruia i-ati vandut.
HOTARAREA nr. 44 din 22 ianuarie 2004 - actualizată
Este vorba de art. 264, pct. 126 cu subpunctul ." (2) Compartimentul de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale va proceda
la scaderea impozitului si va comunica, in termen de 15 zile, la compartimentul de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale in a caror raza administrativ-teritoriala noul
proprietar, in calitatea sa de dobanditor, isi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, dupa
caz, numele sau denumirea acestuia, adresa lui si data de la care s-a acordat scaderea din sarcina vechiului proprietar.
(3) Compartimentul de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale in a caror
raza administrativteritoriala dobanditorul isi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, dupa
caz, este obligat sa confirme primirea datelor respective in termen de 30 de zile si sa ia masuri pentru impunerea acestuia."
acest articol priveste obligatia cumparatorului de a inscrie masina pe numele lui, este tot din art. 264, pct. 116, subpunctul (1^1) La înstrãinarea unui mijloc de transport, proprietarul acestuia, potrivit art. 10 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cãrţii de identitate şi certificarea autenticitãţii vehiculelor rutiere, în vederea înmatriculãrii sau înregistrãrii acestora în România, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 230/2003, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 30 august 2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului, precum şi certificatul fiscal prin care se atestã cã are achitat impozitul aferent, pânã la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a realizat transferul dreptului de proprietate, ca anexã la contractul de vânzare-cumpãrare."
Parerea mea este ca se confunda putin lucrurile, deci atata timp cat dvs aveti contractul de vanzare cumparare, deci clar ati vandut-o masina, nu aveti de ce sa mai fiti considerat proprietari, faptul ca nu a fost inscrisa in politie de respectivul, iar nu va implica pe dvs, pt ca nu sunteti proprietar. Daca m-am repetat in cele afirmate, scuze.
Spuneti-ne ce documente ati primit de la acestia, daca este ceva verbal inseamna ca vor sa va sperie?