X a divortat de sotia sa, divortul pronuntandu-se in luna ianuarie 2009. Divortul s-a pronuntat prin acordul partilor, dar in cadrul actiunii de divort nu a existat si actiune de partaj a bunurilor dobandite in cursul ccasatoriei. In cadrul actiunii de divort paratul a formulat cerere recoventionala prin care a solicitat atribuirea apartamentului dobandit in cursul casatoriei. Instanta s-a pronuntat numai asupra cererii de divort, si a disjuns cererea reconventionala formand un alt dosar, fixand un nou termen. Obiectul actiunii in constatare este actiune in constatare intrucat reclamantul X a dobandit apartamentul in cauza in timpul casatoriei, dar cu bani proveniti de la parintii sai in calitate de procuratori de fonduri.
daca merg pe actiune in consttatare trebuie sa precizez valoarea de circulatie a imobilului si sa timbrez la valoare, iar taxa de timbru este de aproximativ 7000 lei. Credeti ca pot modifica actiunea in sensul de a preciza obiectul cererii ca fiind partaj al bunurilor comune in care reclamantul; are o contributie de 100% la dobandirea imobilului?
Da,eu cred ca puteti face o cerere de partajare,mai ales daca mai sint si alte bunuri mobile si imobile in masa partajabila.Pina la pronuntarea unei hotariri judecatoresti prin care sa se constate contributia de 100% a uneia dintre parti,imobilul este bun comun,deci supus oricind partajului.Cereti atribuirea imobilului in totalitate si faceti dovada cu actele respective.E o modalitate f.buna de a scuti o gramada de bani.Succes!
multumesc frumos pt. raspuns. cererea recoventionala a fost disjunsa din dosarul de divort formandu-se astfel un dosar separat inregistrat pe rolul aceleiasi judecatorii dar avand ca obiect actiune in constatare. eu ma gandeam la modificarea obiectului cererii in sensul de partaj bunuri comune.
multumiri inca o data
Divort-partaj
crina011979
buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta. fratele meu a introdus actiunea de divort, inca nu s-a pronuntat, dar a gasit sa achizitioneze un imobil, la un pret ... (vezi toată discuția)