avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lipsirea de libertate in mod ilegal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lipsirea de libertate in mod ilegal

Buna ziua!

As avea o nelamurire in privinta infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal. Ma gandeam la o situatie in care actiunea sau inactiunea este indreptata impotriva unei persoane fara capacitate de a lua o hotarare, de a avea vointa ca de exemplu in cazul unui bebelus sau in cazul unei persoane aflate in coma. Poate fi admisa solutia ca in cazul acesta exista infractune de lipsire de libertate fata de aceste persoane, bazandu-se pe argumentul ca vionta acestor persoane este reprezentat
de persoana in a carei ocrotire se afla aceste persoane?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:56, 16 Noiembrie 2012
Depinde, banuiesc ca daca impiedicati un parinte sa-si ia bebelusul acasa, poate fi vorba de asa ceva sau chiar de rapire. Ma rog, cu exceptia cazului in care sunteti medic si ar fi vorba de o situatie medicala urgenta sau care ii pune viata in pericol. Sau a cazului in care lucrati la Protectia Copilului si ati sesizat o situatie asemanatoare, care necesita un raspuns urgent pentru a-l salva de la pericol. Parintii nu au dreptul sa faca absolut tot ce vor cu copiii lor, vezi de ex. cazul unui copil din Olanda, pus sub supravegherea Protectiei Copilului pentru motivul ca e veganist, [ link extern ]

Dar chiar si in astfel de cazuri aveti datoria sa instiintati imediat Politia, ca ei sa ia masurile care se impun impotriva parintilor.
tgeorgescu a scris:

Depinde, banuiesc ca daca impiedicati un parinte sa-si ia bebelusul acasa, poate fi vorba de asa ceva sau chiar de rapire.


În aceste cazuri e voba eventual de vreo infracțiune prevăzută de legea specială, dar nu poate fi vorba de lipsirea de liberate a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal alexia28 alexia28 in ce articol se incadreaza lipsa la libertate dupa noul cod penal? (vezi toată discuția)
Pentru 3 ani si 6 luni pentru lipsire de libertate dupa noul cod penal se scade ceva din pedeapsa? alexia28 alexia28 pnt 3 ani si 6 luni pnt lipsa de libertate dupa nuol cod penal se scade ceva din pedeapsa?? (vezi toată discuția)
Retinut de agentul de paza mariusbt1 mariusbt1 cat timp are voie sa te retina agentul de paza.pana la venirea politiei.ă10-15 minute?si daca politia vine dupa 30 minute sau 1 ora,iar tu in acest timp ... (vezi toată discuția)