cat timp are voie sa te retina agentul de paza.pana la venirea politiei.ă10-15 minute?si daca politia vine dupa 30 minute sau 1 ora,iar tu in acest timp trebuia sa fii la IASI ca perzi o consultatie pentru care ai platit 300 lei si el te-a retinut 3 minute si tu ai pierdut consultatia pentru care ai platit 300 lei.ce poti sa le faci la agentii de paza din perspectiva legii? poti sa ai bagi la lipsire de libertate?
a fost retinuta mai bine de jumatate de ora intr-o camera din magazin.nimeni nu are voie sa te retina fara acordul persoanei.doar in cazul cand o persoana este prinsa in flagrant,cand sustrage produsul aceasta poate fi retinuta pana la sosirea politiei.din perspectiva legii avem deaface cu lipsire de libertate in forma simpla.doar un procuror sau politia poate dispune asemenea masuri.reprezentantii magazinului trebuie sa naunte politia si doar in prezenta politiei persoana trebuie legitimata sau perchezitionata. nu am patit eu ci o un prieten.acesta a mers la supermarket,iar copilul mic a luat un pachet de gume si l-a pus in carutiar cand sa ies a tiuit alarma,si a spus ca plateste pachetul,lucru care l-a si facut,dar totusi a fost tinut 30 minute intr-o camera pana la venirea politiei. si afacut plangere pentru lipsire de libertate,iar politia a deschis un dosar penal pentru agentul care l-a retinut.
Infractiunea flagranta poate exista in diverse modalitati.
Daca nu s-a gasit nimic nu avea dreptul sa retina persoana dar se pot desiguriza sistemele si multe altele si sa existe doar complicitate.
Cazurile se analizeaza in concret.
Pot exista situatii in care nevinovatii sa ajunga la inchisoare si vinovatii sa scape...
Chesti cu pachetul de guma le da dreptul la agenti sa opreasca persoana.
E mult de spus...
Exista fapta de pagubire dar nu se stie daca e infractiune.
Agentii isi fac datoria.
S - a scris si am raspuns in trecut la astfel de cazuri.
Cautati si veti gasi multe...
Cand se afla in timpul serviciului, personalul de pază este obligat in cazul infracţiunilor flagrante, să oprească şi să predea poliţiei pe făptuitor, bunurile sau valorile care fac obiectul infracţiunii sau al altor fapte ilicite, luând măsuri pentru conservarea ori paza lor, întocmind totodată un proces-verbal pentru luarea acestor măsuri.