avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinut de agentul de paza
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinut de agentul de paza

cat timp are voie sa te retina agentul de paza.pana la venirea politiei.ă10-15 minute?si daca politia vine dupa 30 minute sau 1 ora,iar tu in acest timp trebuia sa fii la IASI ca perzi o consultatie pentru care ai platit 300 lei si el te-a retinut 3 minute si tu ai pierdut consultatia pentru care ai platit 300 lei.ce poti sa le faci la agentii de paza din perspectiva legii? poti sa ai bagi la lipsire de libertate?
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 00:18, 6 August 2015
CONFORM FISEI POSTULUI E CAM DIFICIL SA RETII un minor neinsotit, au o lege speciala cu norme care le permite exercitarea atributilor prestate si platite , ei trebuie sa justifice fiecare ora platita , deci este invitat/a sa semneze un proces verbal , fapta exista .
Nu se pune problema de sechestru , este un incident care trebuie consemnat cu martori .
CINE i vinovat ca ai ceva care pune alarma la ora si data de sa SUNE ?! TREBUIE CONSEMNAT , motivat de ce alarma s a DECLANSAT .
EXISTA PROCEDURI TEHNICE care cer explicati , daca toti uitam ceva si piuie alarma ce ar insemna sa fugim, nicivoba.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
olden, utilizator
Dacă agentul de pază nu are dreptul să rețină un hoț (vb. la modul general, nu mă refer la cazul de față) atunci pentru ce ar mai fi ei acolo, doar așa de decor? Ar trece hoții cu televizoarele la sub braț pe lângă ei iar ei nu ar face nimic pentru că le-ar răpi timp prețios până la venirea Poliției (5 min, 10min, o jumătate de oră, din câte știu eu Poliția lucrează non-stop și se deplasează la toate cazurile la care sunt solicitați, iar de regulă vin cu mașina).
perchezitia se efectueaza in prezenta a doi martori , asta daca sunteti de acord sa fiti perchezitionat , apoi se face un proces verbal in care se consemneaza dupa caz gasirea sau nu a unor bunuri sustrase . Cu acel proces verbal semnat de martori si agentul de paza plus seful de tura va adresati instantei in cazul in care nu s-a gasit nimic ca urmare a perchezitiei , in care solicitati daune morale si materiale.
Puteti chema in judecata si firmele si agentul de paza in acelasi timp.
CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei
Art. 205
Lipsirea de libertate în mod ilegal
(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.
(2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.
(3) Dacă fapta este săvârşită:
a) de către o persoană înarmată;
b) asupra unui minor;
c) punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei,
pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.
(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1)-(3) se pedepseşte.

Detalii: [ link extern ]

EXISTA parte vatamata conform codului penal ? Care sunt PROBELE ?
Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala a agentilor de paza pentru control in genti personale paulanicoletaandronache paulanicoletaandronache Agentul de paza are baza legala pentru a face control in geanta de umar personala si perchezitie corporala ? Mentionez ca lucrez la un camin pentru persoane ... (vezi toată discuția)
Abuzul agentilor de paza din magazine - perchezitia corporala daciandax daciandax Buna ziua, Activitatea mea profesionala se desfasoara preponderent pe laptop motiv pentru care sunt nevoit sa il port in permanenta la mine, intr-un rucsac. ... (vezi toată discuția)
Perchezitie intr-un hipermaket mfdunhill mfdunhill buna ziua, zilele trecute am fost invitat de catre personalul de securitate al unui hipermarket sa poftesc intr-o camera pe suspiciunea ca as fi facut ceva ... (vezi toată discuția)