in 16 dec mi se termina concediul de cresterea copilului.seful meu imi cere sa ma duc inapoi mai repede fiind luna aglomerata ca dupa aceea sa ma dea in somaj.asi vrea sa stiu ce drepturi am si ce pot face?
Buna ziua Teoretic (asa spune legislatia), aveti dreptul sa stati in concediu pt cresterea copilului pana in ultima zi a acestuia (in cazul d-voastra 16 decembrie). De asemenea, dupa terminarea concediului, aveti obligatia de a va intoarcere la locul de munca, iar tangajatorul are obligatia sa va aprobe intoarcerea la munca si sa sa va pastreze ca angajat timp de 6 luni (nu cred ca s-a modificat aceasta perioada) Practic, cel mai bine functioneaza negocierea......
Adica legislatia va apara locul de munca in sensul ca nu puteti fi data afara pe motive gen "necorespunzator profesional" (vi se ofera o perioada de reacomodare), dar nu va fereste de o restructurara in cadrul companiei sau de o desfiintare a postului de munca ocupat, situatie in care puteti fi disponibilizata, cu acordarea unui preaviz (20 zile lucratoare daca nu ma insel).
Acum, din ceea ce spuneti d-voastra, angajatorul ar cam avea nevoie de d-voastra inapoi, si ar avea si ce sa va dea de lucru (fiind luna aglomerata....?), dar nu prea imi dau seama de ce vrea sa va dea ulterior in somaj......
Daca va cheama doar o saptamana - 2 ca sa il scoateti din impas si pe urma sa va desfiinteze locul de munca, nu e prea fair-play din partea lui si d-voastra nu prea aveti nici un avantaj, pt ca pana la urma tot in somaj ajungeti....
Daca va cheama la munca mai devreme si nu va desfiinteaza locul de munca, ramanand in continuare angajat pe durata nedeterminata....cred ca este o oferta buna, avand in vedere penuria de locuri de munca de pe piata actuala...
are nevoie de mine doar fiind luna aglomerata.am citi undeva ca asi avea dreptul si la un salar in plus daca dupa preavizul de 20 de zila ma da in somaj.stiti ceva de acest lucru?
Daca aveti un contract colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii si in acesta se prevede acordarea de salarii compensatorii in caz de concediere din motive neimputabile salariatului atunci veti beneficia si dvs. de aceste salarii.