tudorvaleriu a scris:
1. Pct.1 din raspunsul dvs. este valabil numai in cazul demisiei.
2. Referitor la pct.4 din raspunsul dvs.: am raspuns mai sus ca nu se poate renunta la un drept recunoscut de lege.
Adica e 20 zile indiferent de functie? Scuze, aveam impresia ca e acelasi sablon....:)
Ab se poate renunta; eu asa am procedat, la sfatul celor de la AJOFM chiar. Angajatorul ma forta sa imi dau demisia, eu nu voiam cu nici un chip, atunci mi-a spus ca ma baga in concediu fara plata, ca nu are de unde sa imi dea bani 20 de zile lucratoare. M-am dus o saptamana la munca timp in care ne-am tocat reciproc nervii si pana la urma se pare ca ai mei au fost ceva mai tari, pana la urma mi-a dat decizie de desfiintare post si desfacere contract de munca, specificand faptul ca sunt de acord cu renuntarea la preaviz. Cei de la AJOFM mi-au acceptat dosarul, asa ca nu aici e buba cu "nulitatea".
In incheierea deciziei de desfacere a contractului de munca scrie ca pot adresa contestatie in termen de 30 zile Tribunalului (cred). in situatia in care m-as duce sa contest decizia, faptul ca am renuntat la preaviz ar fi o actiune lovita de nulitate si aici apar problemele. Atata timp cat nu renunta la preaviz doar de dragul de a face apoi taraboi si contestatie.....e ok. Ca sa ii "asigur" ca nu le fac probleme, am facut chiar o cerere scrisa prin care am spus ca renunt la preaviz.....
Credeti-ma,nu spun din carti, am vorbit la si la ITM si la AJOFM, chiar am fost in situatia ei, dar cu mai putina cooperare din partea angajatorului :(