avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lamuriri in legatura cu somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lamuriri in legatura cu somajul

Buna ziua,revin la problema mea-pe data de 20noiembrie 2012 fata cea mica face 2ani si ar trebui sa ma intorc la munca pe 21(sunt angaj.la ei din 1998 cu ctr.per.ned.)dar am vb cu sefa(firma privata)si mi-a zis ca vrea sa restringa activ.si sa ma duc cite zile trebuie(nu stia sa-mi spuna cite) sa-mi dea actele pentru somaj.Intrebarile mele sunt:cite zile lucratoare trebuie sa ma duc sau daca trebuie neaparat sa ma duc pentru ca m-a intrebat daca vreau sa ma duc la munca,cu cite zile inainte trebuie sa depun cererea de preaviz,daca sunt platita in acele zile si cit(aveam sal.incadrare de 1300lei),cite ore ar trebui sa stau la munca in preaviz,in cit timp dupa term.preavizului trebuie sa-mi bag dosarul pt.somaj si la cit timp dupa as primi aj.de somaj?Daca as gasi de munca in alta parte,cind ar trebui sa-mi iau transferul ca sa am si continuitate?Sunt multe intrebari la care contabila nu a stiut sa-mi dea rasp.si de aceea astept sa ma lamuriti d-voastra,va multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
liliana_78, utilizator
Cel mai recent răspuns: liliana_78 , utilizator 20:14, 1 Noiembrie 2012
1. Daca va gasiti un nou loc de munca este mai simplu.

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM cu data de 21.11.2012.
- Apoi faceti o alta cerere prin care solicitati incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) incepand tot cu data de 21.11.2012.

3. - Apoi mergeti si incheiati CIM cu noul angajator (daca se poate tot cu data de 21.11.2012 daca doriti sa aveti continuitate).
- Institutia transferului de la o unitate la alta nu mai exista de la data de 1 martie 2003 de cand se alica actualul cod al muncii.

Va multumesc pentru lamuriri;ce nu am inteles eu este daca trebuie neaparat sau nu trebuie sa ma duc zilele acelea in preaviz la munca(defapt nu am inteles sub ce forma a pus intrebarea daca vreau sa vin la munca in acele zile);daca nu este obligatoriu si ma poate plati,sincer nu m-as duce si ar fi mai multe motive:nu cred ca m-ar tine doar sa vada daca ma descurc si apoi sa ma reangajeze,m-as obisnui iar la serviciu,vine inventarul si luna decembrie care este mult mai plina ca de obicei(deci s-ar folosi de mine la maxim si apoi mi-ar zice ca nu mai au nevoie de mine) si altele.In concluzie:se poate(daca nu trebuie neaparat)sa nu ma duc la munca dar sa fiu platita si sa-mi elibereze si actele pentru somaj sau depinde de la un angajator la altul?Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
liliana_78, utilizator
1. - In perioada de preaviz trebuie sa mergeti la munca in program normal altfel veti absenta nemotivat si veti fi concediata disciplinar si nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Numai daca angajatorul renunta, in scris, la prezenta dvs. la serviciu si va plateste in aceasta perioada, veti putea lipsi.

2. Daca aveti sigur un nou loc de munca procedati cum am spus eu mai inainte.
Multumesc frumos,era ideal sa am un nou loc de munca,caut...dar nu prea gasesc,e un oras mic si mai toate firmele i-si restring activitatea in aceasta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere dupa ccc alexandrap alexandrap Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe 29 oct a luat sfarsit CCC, la inceputul lunii oct am depus cererea de reinceperea activitatii cu data de ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar somaj fanamarius fanamarius ma numesc MARIUS si am urmatoarea intrebare: in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj ,numai azi am primit de la patron hirtia ... (vezi toată discuția)
Angajat care vrea sa plece cu art.65 (1) rocriss rocriss Buna ziua, Am un caz si va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez: Se desfiinteaza un post. Angajatul a semnat informarea de preaviz, va primi suma ... (vezi toată discuția)