avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu de crestere a copilului in varsta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani

este posibil, (si legal,binenteles) ca,la intoarcerea din concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani,angajatorul sa trimita angajata in somaj?
Cel mai recent răspuns: mbclk11@yahoo.com , utilizator 11:14, 19 Ianuarie 2011
Este posibil numai in cazul in care angajatorul desfiinteaza postul ocupat de persoana respectiva si face concedierea din motive care nu tin de persoana angajatului, dar, bineinteles, cu respectarea preavizului prevazut in CIM.
Atentie insa, in primele 6 luni de la intoarcerea din CCC, angajatorul nu are voie sa concedieze anagajatul pentru necorespundere profesionala ( cele 6 luni se considera perioada de reacomodare la locul de munca).
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca asboss28 asboss28 daca o femeie este in concediu de maternitate pentru cei doi ani de zile si dupa aceea vrea sa se intoarca la locul de munca avut anterior nasterii, cei de la ... (vezi toată discuția)
Disperare dragonscuf dragonscuf am pus si saptamina trecuta o intrebare .sotia ttrebuie sa inceapa lucrul pe data de 16 decembrie dupa concediul de crestere a copilului,a depus cererea de ... (vezi toată discuția)