avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salarii

Buna ziua! Am si eu o problem cu un executor judecatoresc. Am castigat procesul irev. privind recuperarea salariilor de la fosta unitate unde am lucrat. Instanta a stabilit ca salariile sa-mi fie acordatae cu rata indicelui de inflatie pana la data scadenta a platii. Problema este ca, executorul judecatoresc nu-mi calculeaza rata inflatiei si mi-a zis ca nu-i poate obliga sa-mi plateasca salariile mai devreme de 3 ani.Este prevazut undeva asa ceva sau e pe mana cu fostii sefi ? ce-i de facut?Va multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: dan_31 , utilizator 15:11, 14 Noiembrie 2012
Executorul judecatoresc trebuie sa puna in executare hotararea respectiva .. acesta are dreptul sa actualizeze sumele din hotarare .

Dreptul dvs de a solicita executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii acestui drept ...
Iti multumesc frumos ,lamureste-ma ca nu inteleg cu trei ani .Eu am salarii de primit din 2009-2011,insa acum instanta mi-a dat castig de cauza ,in luna oct.2012 E tarziu cu executarea ?
Executorul ori nu stie carte, ori e pe mana cu patronii.
Spuneti-i executorului despre art. Art. 261 Codul muncii.
"Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda".
Salariile vor fi acordate obligatoriu cu rata indicelui de inflatie pana la data scadenta a platii, asa cum a stabilit instanta.

VA MULTUMESC FRUMOS TUTUROR! Voi lua urgent legatura cu el

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent.....! dana131 dana131 Va rog un ajutor din partea dumv, pentru a -mi recupera salariile castigate in instanta ce trebuie sa fac mai departe ?ce acte imi trebuiesc la executor ... (vezi toată discuția)
Lnstanta competenta si temei de drept integrity integrity Am hotarare legalizata definitiva si executorie de drept - conflict de munca din oct 2012 si hot irevoc CAB prin care a fost respins recurs anagajator In ... (vezi toată discuția)
Actualizare drepturi castigate in instanta Rentzu Rentzu Buna seara. Intr-un proces cu fostul angajator, am castigat plata salariilor incepand cu 01.06.2011 pana la data reintegrarii efective pe post ( am obtinut in ... (vezi toată discuția)