Am hotarare legalizata definitiva si executorie de drept - conflict de munca din oct 2012 si hot irevoc CAB prin care a fost respins recurs anagajator
In acest rastimp am solicitat de doua ori in scris , de doua ori telefonic administratorului -unic asociat sa execute hotararea si mi-a raspuns si in scris de doua ori, motivand ca nu e vorba de rea credinta ci, ba ca n-are bani in conturi si are datorii la buget de stat, ba ca salariile nu sunt calculate si ca atare, in opinia sa creanta nu e certa...
Nu mai pot sa-i acord credit, in sensul ca nu mai pot sa-i prezum buna credinta, inca doi ani, pana la prescriptia dreptului de a solicita executare silita, asa ca n-o sa mai ma rog sa execute de buna-voie ci, ma voi adresa unui executor judecatoresc.
Vreau sa solicit instantei de judecata obligarea angajatorului la plata dobanda legala (penalizatoare) a sumelor datorate incepand de la data pronuntarii Hot definitiva si executorie de drept pana la data platii acestora (am vazut hot in conflicte de munca in care s-au acordat la cererea salariatului in judecata la fond sau in recurs - ex Hot nr. 842 din 6 .04.2011a CATimisoara - da' avocata mea mi-a zis ca e ok sa cer daune morale si fiind habar-nista asa am facut, nestiind care este diferenta intre daune morale si actualizare creanta cu dobanda legala (am motivat aiurea daune morale cu lipsa de folosinta a banilor) asa ca, desi angajatorul are sa-mi dea salarii din 2008 si 2009, instanta mi-a aprobat pe buna drepatate doar actualizarea cu indice infalatie; acum ca, avand in vedere ca ma duce cu "bombonica" si nu executa hotarea, ma simt in drept sa cer si sa mi se accepte obligarea la plata dobanda penalizatoare pentru neexecutare - cred ca obligatia de plata a sumelor din hotarare (inclusiv salariile datorate, inclusiv daune morale pentru desfacerea neintemeiata a CIM, inclusiv suma reprezentand cheltuieli de judecata , precum si cea reprezentand despagubiri egale cu salariile ... pana la pronuntarea hot) a devenit scadenta la data pronuntarii... - gresesc, bat campii?
- trebuie sa cer obligarea la plata dobanda legala penalizatoare ( asta e sintagma corecta?) inainte de a merge la executor sau pot sa cer si dupa incuviintare executare silita?
- la ce instanta trebuie sa depun cererea ?
- care e temeiul de drept pe care sa-l invoc in cerere?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns:
integrity , utilizator
17:25, 9 Decembrie 2013