avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contract executare silita

Buna ziua,
Am fost executat silit ptr o anumita suma. Cheltuielile de executare, care au revenit in sarcina mea, au facut obiectul unui contract creditor-BEJ. In contract se stipuleaza ca aceste cheltuieli vor avea forma unui avans de 500lei + TVA la care se adauga 7% + TVA din suma incasata efectiv. Din pct de vedere al creditorului, acest lucru nu e interesanta dat fiind ca el recupereaza avansul (cu care raman insa eu incarcat) iar cei 7%+TVA sunt incasati direct de executor de la mine.
Din cate stiu totalul acestor cheltuieli, in orice forma ar fi contractate, nu pot depasi 10%+TVA din valoarea unei creante sub 50.000lei.
Asadar, daca creanta are valoarea X, cheltuielile de executare efective nu pot depasi X*0,124.
La cazul meu, 620 + X*0,0868=X*0,124. Rezulta ca X maximal este de 16.667lei.
Sau, mai clar spus, in modul de contractare, cheltuielile de executare calculate de executor sunt legale numai daca valoarea creantei depaseste 16.667lei.
Ori, in cazul meu, creanta a fost de cca 13.000lei.
Asadar, legal, cheltuielile de executare nu puteau depasi 1300lei+TVA; in cazul contractului mentionat acestea ar fi fost 1410lei+TVA (deci mai mare cu cca 136lei decat maxima legala), iar incasat efectiv ca si cheltuieli de executare au fost de fapt 1600lei+TVA.
Asadar, cheltuielile de executare incasate efectiv > cheltuielile de executare contractate cu creditorul > maximul cheltuielilor de executare permise de lege.
Cui m-as putea adresa pentru recuperarea acestui prejudiciu? Executorul m-a trimis la..plimbare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:55, 14 Noiembrie 2012
Initial formulati cererere oficiala catre bej,care in termen de 30 de zile trebuie sa emita raspuns
Daca nu primiti raspuns .va puteti adresa [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz comision executor judecatoresc ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Am fost debitor intr-o executare silita, creanta executata fiind de 15.000lei. Din cate stiu, comisionul executorului judecatoresc (pe care tot eu ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc babule babule Exista un procent minimal sau maximal obligatoriu pentru ca un executor judecatoresc sa isi solicite cheltuielile cu executarea silita. In cauza este ... (vezi toată discuția)
factura executor-debitor ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am fost executat silit de un BEJ care mi-a incasat ca si cheltuieli de executare o suma destul de mare, cca 2000lei. BEJ-ul e platitor de TVA. ... (vezi toată discuția)