avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită factura executor-debitor
Discuție deschisă în Executare silită

factura executor-debitor

Buna ziua!
Am fost executat silit de un BEJ care mi-a incasat ca si cheltuieli de executare o suma destul de mare, cca 2000lei. BEJ-ul e platitor de TVA. Din cate stiu, in 15 zile de la incasarea acestor cheltuieli de la MINE, ar fi trebuit sa-mi elibereze o factura purtatoare de TVA. Imi puteti spune, va rog, temeiul legal in care ar fi trebuit facut acest lucru? Unde ma pot plange daca BEJ-ul refuza sa imi elibereze aceasta factura? E vba de Bucuresti, Sector 1.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 11:36, 20 Ianuarie 2013
Haideti, dlor si dnelor executori, platitori/recuperatori de TVA, dati-mi si mie, va rog, un raspuns! Dvoastra la ce folositi facturile fiscale pe care le-ati luat de la imprimerie? Eu stiu ca in tara asta exista un cod fiscal si un art 155, parca, care stipuleaza ca orice plata (silita sau nesilita) trebuie acoperita de un document fiscal. Iar daca eu sunt cel care a platit onorariu si cheltuieli, am dreptul la acel document fiscal. Procesul verbal de adjudecare de sume sau cel de incheiere a executarii care atesta ca executorul a incasat de la debitor cheltuielile de executare, nu e un document fiscal. Pana si politistul care iti da o amenda, in cazul in care o platesti pe loc, iti da o chitanta inregistrata fiscal... Chit ca amenda nu o platesti..de buna voie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva executare prin executor judecatoresc sabinna sabinna Ne-am adresat executorului judecatoresc pentru executarea silita a bunurilor mobile ale unui debitor . S-a organizat licitatie cod proc. civila dar nu s-au ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament cumparat la licitatie - cine plateste taxa? ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Am cumparat acum cateva luni un apartament la o licitatie organizata de ANAF. Nu il pot intabula la OCPI pentru ca zic ei:[b] eu, cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un titlu executoriu? puzuzu puzuzu Spuneti-mi va rog... nu ma pricep deloc. Am inteles ca pentru a-mi fi aprobata o cerere de evacuare silita (sunt proprietar adjudecatar si inscris la C.F.) a ... (vezi toată discuția)