avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

dupa moartea bunicilor,sa deschis o taxa de succesiune,tatal meu din diferite motive nu sa prezentat la taxa..mentionez k sa facut taxa in lipsa lui.dar acei fratii ai lui nu au nici in ziua de azi certificat de mostenitor.acuma intreb daca tatal meu este decedat eu pot deschide o taxa?mentionez fratii nu au titlu de propietate,,doar un certificat de mostenire
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:55, 14 Noiembrie 2012
Se numeste succesiune, "taxa" e ceea ce se achita la dezbaterea succesiunii... Certificatele de mostenitor sunt actele de proprietate ale bunurilor care s-au mostenit. Dupa decesul tatalui, dvs. puteti deschide succesiunea pentru bunurile care au aprtinut acestuia. Trebuie sa aflati in ce conjunctura s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul dvs., practic era imposibil sa se dezbata fara tatal dvs. (fara ca si el sa-si primeasca partea), doar daca a renuntat la mostenire la momentul respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator
puteți solicita notarului deschiderea succesiunii (de la locul unde a avut ultimul domiciliu tatăl dvs.), veți plăti taxa prevăzută de lege și veți primi un Certificat de moștenitor.
n53 a scris:

puteți solicita notarului deschiderea succesiunii (de la locul unde a avut ultimul domiciliu tatăl dvs.), veți plăti taxa prevăzută de lege și veți primi un Certificat de moștenitor.

TATAL MEU ARE ULTIMUL DOMICILIU IN CRAIOVA.BUNICI ERAU DIN GORJ..ACUMA INTREB,DE CE SA FACUT TAXA IN LIPSA LUI,,FIIND CA EL NU ARENUNTAT LA MOSTENIRE
1) trebuie să vă adresați unui birou notarial din municipiul Craiova ;
2) am respectuoasa rugăminte de a folosi o expresie care poate fi înțeleasă ”INTREB,DE CE SA FACUT TAXA IN LIPSA LUI,”, mai concret : despre taxă e vorba ?

argoss a scris:

DE CE SA FACUT TAXA IN LIPSA LUI,,FIIND CA EL NU ARENUNTAT LA MOSTENIRE

V-am spus deja, se numeste SUCCESIUNE, nu TAXA.... Vorbiti explicit, sa va faceti inteles.... Nu stim de ce s-a facut in lipsa lui, intrebati pe fratii lui ce s-a intamplat la momentul respectiv.

Alte discuții în legătură

Se mai poate dezbate succesiunea la 20 de ani de la moartea mamei/bunicii? care sunt pașii de urmat? Annett Annett Bună ziua! Au trecut mai bine de 20 de ani de la moartea bunicii mele, care a avut 3 copii, unul dintre ei fiind tatăl meu. Când a murit bunicul, toți ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care ... CLAUDIA GRIGORE CLAUDIA GRIGORE Bună ziua ,as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care a avut 4 copii ,3 au murit, dintre care și tatăl meu,unchiul care trăiește nu vrea nimic din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire marius_szoke marius_szoke buna ziua,Marius din Brasov.am o scurta intrebare cu privire la un drept de mostenire.am un unchi,de fapt e frate cu bunicul meu,deci e unchiul tatalui meu ... (vezi toată discuția)